HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  Szabályzat -BÉTA-Szabályzat -BÉTA-  

Share | 
 

 Jármű és képesség pályázat

Go down 
SzerzőÜzenet
Raizo Scott

avatar

Male Hozzászólások száma : 5

TémanyitásTárgy: Jármű és képesség pályázat   Vas. Jún. 07, 2015 7:59 pm

1. Képesség Pályázat

A képesség neve: Acier Fouet Kenpo
A képesség típusa: Pusztakezes harcmodor, (a savate, a muay thai és a bagua zhang stílusokra hasonlít)
A képesség leírása: Az Acier Fouet (franciául: Acél Korbács) Kenpo egy erőteljes fizikai támadásokat alkalmazó pusztakezes harcmodor. Többnyire ütéseket és rúgásokat tartalmaz. A használója évekig keményíti a kar- és lábcsontjait, úgy hogy kemény felületű tárgyakat ütöget és rugdos. Az évek folyamán a csontjai majdhogynem olyan kemények lesznek, mint az acél. A nehéz, kemény és erős csontokkal komoly sebzést lehet okozni. Innen származik az acél elnevezés. A támadások rendkívül gyorsak, ezért találat esetén hatalmas erővel csapódnak az ellenfélre, az ütés/rúgás általi becsapódáskor történő lökéshullám roncsoló ereje hatalmas, sőt utána a lökéshullám utórezgése is erős fájdalmat okoz. Pont úgy, mint amikor valakit korbáccsal megvernek, az alany a korbácsolás után is, akár órákig is érzi a fájdalmat, hiszen a korbács okozta csapás utórezgése, átsugárzik a test más részeire is. Innen ered a stílus nevének a második fele, a korbács elnevezés. A nagy gyorsaságot úgy érik el, hogy éveken keresztül a használó úgy edz, hogy súlyok vannak rögzítve a karjain és a lábain, ahogyan a használója fejlődik, úgy a súlyok tömege is arányosan növekszik. Így az évek folyamán hozzászokik a többlet súlyokhoz, és meg tanul bennük gyorsan mozogni. Súlyok nélkül pedig, értelemszerűen még gyorsabb lesz a mozgásuk. 
A képesség használata: Többnyire támadásokra használható. 
A képesség hátránya: Kevés a védekező technika benne. Valamint ha a használó a csontjánál keményebb célpontot rúg, vagy üt meg, akkor ő maga fog sérülést szenvedni. 

Az alábbi technikákból áll:

Sling Fist (Parittya Ököl):
A használó oldalirányba kinyújtja az egyik karját, majd elkezd vele nagyon gyors karkörzéseket csinálni, pont úgy mintha egy parittyát pörgetne, eközben rohan az ellenfele felé, majd egy jól időzített pillanatban, bevisz ököllel egy köríves ütést fejre. 
Előnye: Az ellenfele a gyors karkörzés végett nem fogja látni/tudni, hogy honnan várható majd a támadás (kivétel a Megfigyelés Színe Haki). A karkörzésnek köszönhetően a centrifugális erő hatására az ököl becsapódása megnő. Találatkor az ellenfél hatalmasat repül hátra, és megsérül (pl: állkapocstörés). 
Hátránya: Amennyiben az ütés célt téveszt, a használó a melléütés okozta nagy lendület végett kipördül, és így támadhatóvá válik. 

Elbow Siege (Könyök Ostrom):
Ez egy szokatlan technika, meglepetésszerű támadás esetén vagy befejező/kivégző mozdulatként alkalmazható jól. A használó szemből ráugrik az ellenfelére úgy, hogy a két lábával átkulcsolja annak a törzsét. Majd ezt követően mindkét könyökét magasba emeli, és fentről lefelé egy erőteljes ütést mér az ellenfél mindkét kulcscsontjára. Vagyis egy dupla könyökütéssel egyszerre töri el az ellenfél mindkét kulcscsontját. 
Előnye: Mivel a használó a lábaival körülöleli az ellenfelét, ezáltal leszorítva azt, lekorlátozza a mozgását és így könnyebben, és pontosabban tudja végrehajtani az ütést. 
Hátránya: Ha nem sikerül kellően leszorítani a lábával az ellenfelét, akkor leesik az ellenfeléről és földön már sebezhetővé, válhat. Csak akkora méretű ellenfél ellen működik, akit a használó körbe tud ölelni a lábaival. 

Tibia Dynamite (Sípcsont Dinamit): 
Egy borzasztóan erős köríves rúgás sípcsonttal, ami becsapódáskor komoly roncsolást végez. Hatalmas erővel, robbanásszerűen csapódik be. A test bármely pontjára rúgható.
Előnye: Nagy átütőerejű, az ellenfél védelmét is átütheti (pl: alkarral kivitelezett kettős-fedezék, vagy gyengébb anyagból készített pajzs).
Hátránya: Lényegében ugyanaz, mint a Sling Fist-nél. 

Falling Ax (Zuhanó Balta):
A használó felugrik, majd a magasba emeli az egyik lábát, majd sarokkal fentről lefelé egy erőteljes rúgást mér az ellenfele fejtetőjére, fültövére vagy kulcscsontjára, úgy hogy közben maga a használó esik lefelé. A rúgás találatkor csontot törhet (vagy fegyveres ellenfél esetén pajzsot is). 
Előnye: A gravitációs gyorsulás + az erős rúgás, romboló erejű.
Hátránya: Pontosan kell időzíteni. Ha rosszul időzít a használó, akkor a rúgás nem sikerül és így csak szimplán ráesik az ellenfelére, vagy mellé esik. 

Under Pickax (Alsó Csákány):
A használó hirtelen leguggol (pl: egy ütés elől), a háta mögé teszi a két kezét a földre, lefelé néző tenyerekkel, hátra támaszkodik, a csípőjét megemeli, majd kinyújtja az egyik lábát, és sarokkal egy erős köríves rúgást mér az ellenfele térdére vagy bokájára. Ezáltal eltörheti annak térdét vagy bokáját. 
Előnye: Támadás kitérése utáni ellentámadásra kiváló, és mivel ez a technika az ellenfél lábát sebzi ez által, azt mozgásképtelenné teheti.
Hátránya: Egyenetlen, csúszós talajon nem alkalmazható.

Torpedo Sole (Torpedó Talp):
A használó neki fut szemből az ellenfelének, elrugaszkodik, majd egyik lábát előre nyújtva teljes erővel beleszáll a talpával, az ellenfele felsőtestébe. Az eltalált ellenfél ilyenkor hatalmasat repül hátrafelé, és a rúgástól eltörhetnek a bordái vagy a szegycsontja. Bevérezhet a tüdő is. De éppenséggel egy falat is át lehet vele rúgni.
Előnye: Borzasztóan roncsoló erejű, ha az ellenfél nem tud időben kitérni előle, akkor nagyon nehezen védhető.
Hátránya: Mivel a használó egyenesen repül előre nagy sebességgel, ilyenkor csőlátás alakul ki nála. Ezért a fentről, lentről és az oldalról jövő támadásoknak ki van téve, amit nem tud védeni. A másik hátrány, hogy amennyiben a rúgás cél téveszt, vagy rossz célpontot szemelt ki, akkor repül előre egyenesen, és már nem tudja időben megállítani saját magát. 

Forearm Crushing (Alkar Zúzó):
Ez a technika egyszerre jó védekezésre és támadásra is. Amikor az ellenfél egy ütést vagy rúgást visz be, akkor a használó elindítja a bal alkarját jobb irányba, a jobb alkarját pedig balra. A bal alkar oldalról neki ütközik a támadó alkarjának (vagy vádlijának), míg a jobb alkarja pedig a támadó felkarjának (vagy combjának) ütközik. Így a két alkar keresztbe összezárja az ellenfél támadó végtagját, és a két ponton történő ellentétes irányú erőhatásnak köszönhetően, eltöri annak könyökét (vagy a térdét). De ez a technika működik fanyelű szúrófegyverek ellen is (pl: lándzsa). 
Előnye: Egyszerre védekezik és támad.
Hátránya: Ez a technika egy ”dupla vagy semmi” elven működik. Ha sikerül a használónak a két alkarját időben elindítania, akkor el is töri az ellenfele végtagját és, ki is védi a támadást. Ha nem sikerül időben elindítani, akkor a támadónak sem lesz semmi baja, ráadásul a támadást sem sikerül kivédenie. 

Intense Barrage Fire (Intenzív Zárótűz):
A használónak nagyon agresszívnak kell lennie, ilyenkor az adrenalin nagyon megemelkedik. Ezt követően, folyamatosan és intenzíven, teljes erejéből és nagy sebességgel, ütések és rúgások záporát, zúdítja az ellenfelére. Az ütések és rúgások kiszámíthatatlanul minden irányból, minden szögből jönnek az ellenfél testének minden pontjára. Olyan, mint amikor géppuskával megsoroznak valakit.
Előnye: Nagyon nehéz kivédeni és kitérni előle. Teljes pusztítás, az ellenfélnek nem marad egy ép csontja sem + belső vérzés. A használó ilyenkor nem érez semmilyen, fájdalmat az adrenalin végett.
Hátránya: A technika befejezése után a használó nagyon kimerül, legtöbbször el is ájul. 

Knee Catapult (Térd Katapult):
A használó a harcközben hirtelen előre vagy felfelé ugrik, majd beletérdel az ellenfelébe. Ha felugrik, akkor az ellenfélét állba térdeli, aki törött állkapoccsal felrepül, majd a földre puffan. Ha előre ugrik, akkor az ellenfelét bordán találja el a térdével, aki nagyot repül hátra törött bordákkal és/vagy belső vérzéssel.
Előnye: Belharcban is lehet használni, nem kell hozzá nagy hely. 
Hátránya: Amennyiben a használó le van fogva, akkor nem tud elrugaszkodni, ahhoz, hogy támadni tudjon. 

Self-Sacrificing Palms (Önfeláldozó Tenyerek):
Ez egy borzalmasan veszélyes, végső tiltott technika. A használónak nagyon erősen kell koncentrálnia, mindkét tenyerébe maximálisan bele kell vezetnie a teljes erejét. Ezzel a két tenyérrel egyszerre üti meg az ellenfelét. A két tenyér egyszerre csapódik bele a célpontba, az egyik tenyér a szív tájékra, a másik tenyér a bordákra. Az ütés okozta romboló lökéshullám, ripityára töri a bordákat, és erős belső vérzést okoz, de más belső szervek is sérülhetnek, hiszen a szilánkosra tört bordacsontok ilyenkor repeszként viselkednek. Szívritmuszavart vagy akár infarktust is okozhat, valamint a lökéshullám ereje átmegy a testen, eltöri a lapockát is. 
Előnye: Az ellenfél bele is halhat a technikában, de legjobb esetben is nagyon komoly sérüléseket szenved el, akár maradandót is. Ördöggyümölcs használókat is durván meg lehet vele sebezni (kivéve a logia típusúakat). 
Hátránya: A használónak mindkét keze tropára megy. Eltörik a felkarcsont, alkarcsont, csuklócsont, az ujjak, leszakad a bicepsze, az ínszalagok is elszakadnak. Kificamodik mindkét válla. Nyílt törés is lehetséges. A technika után mindkét karja használhatatlan. Nagyon hosszú idő mire begyógyul a használó mindkét karja. 
Megjegyzés: /Én magam kérem, hogy erre a technikára a Staff vezessen be valamiféle korlátozást, semmiképp sem kezdenék ezzel a technikával. Nyugodtan lehet drasztikus korlátozást bevezetni./


2. Jármű Pályázat

A hajó típusa: Léghajó
A meghajtása: Fatüzelésű gőzgép
A léghajó neve: Égi Pöfögő  
A (lég)hajó leírása:
Ez egy egyszemélyes gőzgépmeghajtású léghajó. Henger alakú hidrogénnel töltött ballonnal rendelkezik. Dupla légcsavaros, azonkívül van rajta kormánylapát és függőleges vezérsík is. A gondola csónakformájú így le tud szállni a vízre is, illetve onnan fel is tud emelkedni. Végszükség esetén, amennyiben a ballon sérült, akkor gőzhajóként tud a vízen is közlekedni. A gondola 4 részből áll:
1.Utastér: Az utastérben mindössze egy bőrülés van, illetve a léghajó működéséhez szükséges berendezések. Két kormány, egy hagyományos és egy emelkedési/merülési kormány
Mérőműszerek: szélsebességmérő, sebességmérő, magasság-és mélységmérő, gőznyomás mérő, kazánvíz hőmérő, széliránymérő, barométer. 
2. Fatároló kamra: Itt van tárolva, a működéshez szükséges fa.
3. Gépkamra: Itt található maga a gőzgép.
4. Fedélzet: A fedélzeten is van egy kormány, onnan is lehet irányítani. A horgonyt is innen lehet leengedni. 
Maximális magasság: 7000 méter
Maximális sebesség levegőben: 45-50 km/h 
Maximális sebesség vízen: 15-20 km/h
Maximális repülési idő: Amíg el nem fogy a fa, nagyjából 2 nap.
Előnye: Képes a viharfelhők felett repülni. Le tud szállni a vízre. Gyorsan emelkedik és süllyed.
Hátránya: Tetű lassú. Alacsonyan repülve nagyon hangos és fekete füstöt okád magából.
Vissza az elejére Go down
 
Jármű és képesség pályázat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Speciális Képességek (Összesítő)
» -=Unazaki klán=-
» Képesség börze
» Faj: Mutáns

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Nyilvántartás :: Pályázatok-
Ugrás: