HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  Szabályzat -BÉTA-Szabályzat -BÉTA-  

Share | 
 

 Kasztok leírása

Go down 
SzerzőÜzenet
Trafalgar Law
Adminisztrátor
avatar

Male Hozzászólások száma : 37
Tartózkodási hely : New World

TémanyitásTárgy: Kasztok leírása   Csüt. Márc. 05, 2015 4:43 pm

Kasztok

Karaktered kasztja a világban betöltött szerepét határozza meg, és mely alapvetően kihat arra, hogy különböző kasztú karakterekkel milyen viszonyt ápol, illetve, hogy mi a fő küldetése a játék folyamán.  Lehetőséged van arra, hogy kasztot válts a játék folyamán, persze csak akkor, hogy logikus érved van rá és szépen leírod a változás menetét.


Haditengerészek: A Világkormány tengeri hadereje. Céljuk (a legtöbb esetben) a béke és a rend fenntartása a Négy Tengeren illetve a Grand Line-on, a Világkormány akaratának közvetítése. A magasabb rangú haditengerészek többnyire a Grand Line-on élnek, de természetesen a Négy Tengeren is jelen vannak. Amennyiben ezt a kasztot választod, a Világkormány elvárja tőled, hogy kérdés és akadékoskodás nélkül teljesítsd a felsőbb utasításokat, a saját morális megfontolásaidtól függetlenül. Ezek a feladatok lehetnek többek között a vérdíjak kivetése, kalózokra vadászat, de akár egy falu felperzselése is.
A játék során csupán öt Játékos karakter kezdhet kapitányi ranggal.Fejvadászok: Kalózvadászatból és a vérdíjakból élő harcosok. Van, akit a pénz érdekel, van, akit a munkával járó hírnév, másokat erkölcsi kódexük és az igazság szeretete vonz erre a "pályára". A Fejvadászok minden más rendfenntartó szervtől függetlenek, saját törvényeik alapján élnek, amolyan renegátok. Általában magányos farkasok, de ritkán előfordulnak fejvadász céhek is. Ugyan nem sokban különböznek a kalózoktól, a haditengerészet addig hagyja őket munkálkodni, amíg meg nem sértik a törvényeket. Az elfogott vagy megölt kalózokért a vérdíjakat bármely haditengerészeti állomáson felvehetik.Kalózok: A Világkormány szemében Kalóz bárki, aki felvonja a Jolly Rogert, a kalózok lobogóját. Ezért még senki nem kap vérdíjat, de az illető törvényen kívülivé válik, bárki büntetlenül megölheti vagy elfoghatja. A kalózok két nagy csoportra oszthatóak:
"Peace Maine": Az a kalóz, aki a kalandok miatt száll hajóra, nem a kincsekért. Ez nem jelenti azt, hogy ne rabolnának kincseket, ha alkalom nyílik rá! Szívesen megteszik, de nem a birtoklási vágy vezérli őket, az álmukat, céljukat, társaikat tekintik legnagyobb kincsüknek. Egy társuk miatt akár fel is áldozzák céljaikat, többet jelent számukra, mint a One Piece. Sorsfordító események hatására azonban megváltozhatnak és...
"Morgania" kalózok lehetnek. A Morgania a Peace Maine tökéletes ellentéte. Csak a kincsekért és a személyes célokért harcolnak, vagy azért, hogy másoknak szenvedést okozzanak. Nem értik, hogyan érhet valakinek bármi többet, mint az arany. Társaikkal nem törődnek, és nem kell nekik sok, hogy megöljék őket. Legtöbbjük egyetlen célja a világuralom, már ha vannak álmaik.
A játék során csupán öt Játékos karakter kezdhet kapitányi ranggal.


A kalózok élete nem fenékig tejfel és ezt mindenki tudja aki felvonja a koponyás lobogót. Ha valaki igazán rátermett, könnyen válhat valaki igazán sikeres és keresett kalózzá akinek a vérdíja az eget karcolja. Az ilyenek hamar felkeltik a Világkormány figyelmét és könnyen válaszút elé állíthatják őket, ami életük hátralévő részében végigkísérheti őket.

Supernova: A kormány által üldözött, kivételesen magas erejű kalózok a Grand Line-on innen. Azt a tizenegy kalózt illeti ez a cím, akikre erejük, kegyetlenségük, netán a kormány ellen tanúsított tiszteletlenségük miatt üldözötté válnak. Ez a tisztség egyszerre elismerő és fenyegető.
Követelmény: 6.szint, 100 000 000 ß-s vérdíj, Pályázat
A tisztséget csak 11 hajdani kalóz töltheti be.

Yonkou: Az Új világ és a többi tenger rettegett urai. kalózok százai lesik parancsaikat és együttes erejük komoly fenyegetés lehetne az egész világ számára. Innen már csak egy lépés a Kalózkirály cím megszerzése.
Követelmény: 9.szint, Supernova rang megléte, Pályázat
A tisztséget csak négy, egykori kalóz, vagy supernova töltheti be.

Shichibukai: Más néven a tenger hét lovagja. Ők azon kevesek akiknek a kormány legálisan engedélyezi a kalózkodást, feltétele csupán annyi hogy a rendelkezésükre kell állniuk. Emellett a Shicibukaiok minden zsákmányuk 20 %-a a kormány tulajdonát képviselik és be kell szolgáltatniuk. Magas rangjuknak hála a kormány bizonyos lépéseik felett szemet huny és nem vesznek róla tudomást. Általában mindannyiukat név szerint ismerik és rettegik őket.
Követelmény: 6.szint, Pályázat, 80. 000. 000 ß-s vérdíj
A tisztséget csak hét kalóz láthatja el.


Polgár: Polgárnak számítanak azok a karakterek, akik a Világkormány területén belül vagy kívül élnek, és ez idáig nem követtek el a a jolly roger alatt semmilyen törvénysértő cselekedetet a fennálló hatalommal szemben. A haditengerészet és a fejvadászok nem akadályozzák őket, viszont gyakran harcban állnak a kalózokkal, akik az ő kifosztásukból élnek.

Világkormány Ügynök: A világkormányt számtalan ügynök szolgálja, kiknek egyetlen feladata, hogy azt szolgálják teljes oda adással. Feladatuk inkább a politikai veszély elhárítása, mint bűnözők elfogása. Bár egy magasan körözött személyt azért elkapnak ha látnak, de nem ez a fő feladatuk. Fő harcmodoruk a Rokushiki. Szinte minden magas vezető és harcosuk meglehetősen jártas benne. Az Ügynök játékosok 9. szinttől alapíthatnak saját White Oath ügynökséget. (Gyakorlatilag ugyanaz mint a Chipper Pol ami az animeben van)

Lázadó: Végül, de nem utolsó sorban marad a lázadó kaszt. Nem sok mindenben mások mint a kalózok, mivel ők is ugyan annyira körözöttek mint a kalózok, ám a céljuk és motivációjuk teljesen más. Főleg ez a két dolog ami miatt elkülönül ez a két kaszt. A lázadót nem motiválja a vagyon és a kincs, hanem sokkalta inkább a meglévő hierarchiát, a világkormányt akarja megdönteni, és egy új rendet kialakítani. A lázadók próbálják azokat a civileket s országokat segíteni, ahol éppen a világkormány zsarnokoskodik.
Vissza az elejére Go down
 
Kasztok leírása
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályzat & Ismertetők :: Ismertetők-
Ugrás: