HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  Szabályzat -BÉTA-Szabályzat -BÉTA-  

Share | 
 

 KALAND - A hold misszió

Go down 
SzerzőÜzenet
Sabo

avatar

Male Hozzászólások száma : 12

TémanyitásTárgy: KALAND - A hold misszió   Hétf. Jún. 01, 2015 6:42 pm


Kaland hossza: | Rövid | Közepes | Hosszú |

Kaland nehézsége: | Könnyű | Közepes | Nehéz |

Részvevő játékos: Mikael Mazino

Határidő: -

A forradalmári erők tagjaként fontos feladattal bíztak meg. Információkat kell szerezned a Moon Labs kutató intézet jelenlegi titkos munkájáról, amit a Világkormány nagy pénzekkel finanszíroz. Legalábbis ezt sikerült kideríteni a hírszerzőknek. Semmi más konkrétum nincs a birtokotokban, de jobb félni, mint megijedni, így érdemes lenne jobban utána nézni a dolognak. A feladat tehát adott. Be kell jutni a létesítménybe. A szigetre érve nem esik nehezedre megtalálni az intézményt, azonban a bejutás már keményebb eset. Akárhogy próbálkozol a portánál bentebb nem tudsz jutni. Este visszatérve pedig olyan furcsa védelmi rendszerrel találkozol, amilyet még nem láttál és kiképzést se kaptál hozzá. Messze felülmúlja a technikai szintedet. Több napon keresztül próbálkozol sikertelenül. Egyszer aztán a városban észreveszel egy kislányt, aki feltűnően sok szatyorral és dobozzal a kezében. Látszik rajta, hogy alig bírja el őket, de kitartóan küzd. Figyelmen kívül hagyod, hisz neked küldetésed van, vagy esetleg segítesz szegény párának?


Spoiler:
 
Vissza az elejére Go down
Mikael Mazino

avatar

Male Hozzászólások száma : 4
Tartózkodási hely : West Blue

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2000/3100  (2000/3100)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő130
Befolyás10
Intelligencia70

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A hold misszió   Kedd Jún. 02, 2015 8:51 am

A szobámban pihentem épp, a reggeli rutinok után, ami némi testedzést takar, amikor kopogást hallottam az ajtón. Miután visszajeleztem, hogy nyitva az ajtó, Joe bácsi lépett be.
-Mika, feladat van számodra. Az első igazi próbád lesz a csapat tagjaként. - tért egyből a lényegre, majd átadott egy dossziét. -Ebben vannak a lényeges adatok, de röviden a helyzet az, hogy van egy kutatóintézet, ahol igencsak félthetnek valamit, legyen az fejlesztés vagy információ, mert nagy erőkkel titkolják a dolgokat. Ki kellene mit is akarnak ennyire elásni az intézet mélyén, hasznát vehetjük. - közölte mialatt átfutottam a papírköteg tartalmát.
-Joe bácsi, azt mondtad, hogy röviden közlöd a lényeget, a többi itt van, ugye? - kérdeztem vissza, kérdően tekintve az előttem állóra, amire csak egy bólintást kaptam válaszul. -Ez nem röviden volt a helyzet, hanem minden létező információ a hely nevét leszámítva! Semmit sem tudni, a típustól kezdve a hely védelmán át semmi sincs itt leírva! - adtam hangot az információk alapján a nemtetszésemnek.
-Igen, épp ez az, semmit sem tudunk. Ezért is számít olyan sokat, hogy egy ilyen feladatot rád bíztak. Sokat jelenthet hosszútávon, ha ilyesmit képes vagy teljesíteni Mika. - mondta egy mosoly kíséretében, bár az arcán látszott némi aggodalom is.
-Rendben. - bólintottam kissé vonakodva. -Nem mintha túl sok más lehetőségem lenne, ha segíteni akarok az embereknek, és fel akarom bujtani azt az istenverte bagázst, akiknek a szeszélye miatt meghaltak a szüleim... - húztam kissé félre a szám a mondat végére.
-Pontosan. Lassan oda is érünk, így szedelődzködj össze. - mondta egyhangúan miután megveregette kissé a vállam, ám ahogy távozott volna még az ajtóból visszaszólt. -Odakint csak magadra fogsz tudni számítani. Most nem lesz ott a szokásos csapat, így légy óvatos. - ezt követően kilépett és becsukta maga mögött az ajtót.

Joe bácsi igazat mondott, mert szinte amint elkészültem már kaptam is az információt, hogy ideje lemennem.
Szerencsére magát az épületet nem túlzottan rejtették el, ugyanis egy egyenes út vezet egy nagy dombra, aminek a tetején ott ékeskedik egy hatalmas épület. Nem láttam ehhez foghatót még a korábbi kalandok során, így beletelt pár percbe mire abbahagytam az épület csodálását és bementem. Egy több méter hosszú folyosón keresztül sikerült eljutnom egy biztonsági ajtóhoz, ami mellett egy vastag üveg mögött figyelt egy őri ruhában lévő férfi. Persze azonnal kaptam is a rutin kérdést, amit ilyenkor fel szoktak ezek tenni.
-Ki Ön, és mit akar itt? - kaptam a láthatólag olyan szinten agyonismételt kérdését, hogy közben már az volt a csoda, hogy nem ásított.
-A környékbeli szigeteket járom, és mivel itt még nem voltam gondoltam felnézek megcsodálni az itteni dolgokat. Be szabad talán menni körülnézni? - próbáltam a leghihetőbb turista jellegű stílusom elővenni.
-Nem. - kaptam a tömör, de annál gyorsabb választ.
-Miért nem, ha meg szabad kérdeznem? - próbáltam legalább egy kis információt kiszedni az őrből.
-Nem szabad. - válaszolta szinte azonnal, továbbra is azzal az unott tekintettel az arcán.
-Kérdezni sem szabad...? - értetlenkedtem a helyzeten.
-Nem hát, semmit sem szabad, ha nincs meg a kellő irat. Na most megkérném, hogy távozzon. - és természetesen az utolsó mondat alatt a bejárati folyosó vége felé mutatott.
-Kár, igazán érdekelt volna, de akkor további szép napot! - és ezzel el is távoztam, nem éppen a legjobb hangulatban.
~Óóó, hogy rohadnál meg azzal az unott tekintettel a képeden! Nem tudom milyen papír kell, így hamisítványt sem kérhetek, meg amúgy sem számíthatok senkire Joe bácsi szerint. Remélem megfullad ez az őr egy kanál vízben. Bár annyi biztos ezek alapján, hogy van itt valami.~ ezekkel a gondolatokkal vetettem magam a közelben lévő város embertömegébe, hogy megvárjam az éjjelt.

Szerencsére nem kellett túl sok időt semmittevéssel töltenem, este pedig visszanéztem az épülethez. Meglepetésemre nagyon sok vörös fénynyaláb volt faltól falig azon a hosszú folyosón végig, amit aznap korábban oda-vissza megjártam. Először nem tudtam miért is van ez, így távolról egy nagyobb követ bedobtam a folyosóra. Amint elérte az egyik fényt egy hangos puffanást hallottam meg a folyosó vége felől, de nem tudtam mi is az. Pár percet lapultam, hogy netán őr jön-e ki, avagy járkáló őrök felfigyelnek erre a zajra, de semmi. Közelebb lopóztam, és akkor láthattam meg a vörös fényben, hogy a végén egy hatalmas fémajtó van. Miközben gondolkodtam, hogy mit is kezdhetnék a helyzettel, eltelt a kezdeti köves próbám óta egy jó negyed óra és láthatóan felemelkedett a folyosó végi vasajtó. Félreálltam a fal mellé közvetlen, hogy netán kijön valaki, de semmi életjelet nem láttam perceken át. Ezt követően persze én is megpróbáltam bemenni, de amint elértem a fénynyalábokat ismét lezúdult a vasajtó. Körülnéztem a folyosón, és ekkor vettem csak észre, hogy a falba épített csigák szemeiből jönnek ezek a fények. ~Áhhá, tehát ha valami hozzáér ezekhez a fényekhez lezúdul az ajtó, és így nem lehet bejutni?~ próbáltam magamban összegezni a helyzetet. Persze tüzetesebben átvizsgáltam a folyosó minden zúgát, de nem láttam se kapcsolót, se olyat ahova kódot lehet beírni, se semmit. ~Hogy a fenébe tudnak az itt dolgozók este bejutni vagy kijönni, ha nincs semmi kikapcsolási mechanika? Meg reggel valahogy ki kell ezt kapcsolni, hogy bemehessenek. Valaminek kell lennie.~ ezekkel a gondolatokkal őrlődtem magamban, de mindhiába.
Kereséssel töltöttem el perceket, órákat, sőt napokat is, bár éjjel haladhattam csak igazán. A végén már akrobatikus mutatványokkal próbáltam meg átjutni a fényeken, de mindhiába.
Negyedik napon már az éjjel közepén feladtam frusztrációmban, hogy pihenjek egy jót, hátha segít, amikor a szálló fele menet megpillantottam egy lányt. Egy lányt, aki gyakorlatilag szatyrokba volt temetve. Láthatóan több volt a tartalom súlya, mint amennyit ő nyomhatott, mert minden pár lépés után megrogyott ahogy haladt, de nem adta fel. Normális esetben szívesen segítettem volna egy rászorulónak, bármilyen apróságról is van szó, de jelenleg sokkal égetőbb problémám volt ennél. Már épp befordultam volna egy másik utcába, amikor igazán elgondolkodtam a dolgon. ~Várjunk csak! Mit keres ennyi szatyorral az éjjel közepén egy lány az utcán? Nem éppen mindennapi helyzet. Meg itteniektől még nem is nagyon próbáltam információt szerezni. Ha más nem egy próbát megérhet.~ ezen gondolatokkal pedig odamentem hozzá, hogy felajánljam a segítségem.
Vissza az elejére Go down
Sabo

avatar

Male Hozzászólások száma : 12

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A hold misszió   Szer. Jún. 03, 2015 6:36 pm

A lány nagyon közvetlen, udvarias és barátságos. Először kicsit megszepenve néz rád a fölajánlásod hallatán, de nyílván csak mert nem számított rá, hogy bárki is segítene. Mosolyogva fogadja el a támogatásodat. Kiderül, hogy a neve Sofia és a város szélén él az anyukájával, aki mozgássérült. Délelőtt iskolában van, délután pedig tanul és a házimunkát végzi el. Mivel nincs ideje minden nap boltba járni, így heti egyszer teszi meg, igaz így ezzel jár, mint, amit most látsz. Kíváncsi természet, így ő is kérdezget. Érdekli, hogy hova valósi vagy, ő ugyanis még soha nem látott itt. És mint kiderül borzalmasan jó a memóriája. Jöhet valamilyen fedősztori, vagy esetleg az igazság? A szüleid esetéből kifolyólag nem biztos, hogy bölcs lenne, bár az is igaz, hogy csak egy kisgyerekről van szó. Te döntesz.

Ha bármilyen kérdésed lenne hozzá, írj nyugodtan.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A hold misszió   

Vissza az elejére Go down
 
KALAND - A hold misszió
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Helyszínek :: West Blue :: Egyéb helyszínek :: Uno Mare-
Ugrás: