HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  Szabályzat -BÉTA-Szabályzat -BÉTA-  

Share | 
 

 Fajok leírása

Go down 
SzerzőÜzenet
Trafalgar Law
Adminisztrátor
avatar

Male Hozzászólások száma : 37
Tartózkodási hely : New World

TémanyitásTárgy: Fajok leírása   Csüt. Márc. 05, 2015 12:10 am

Fajok

A One Piece világában sok különböző intelligens faj található az emberek mellett, melyeknek saját kultúrájuk, szokásaik, technológiájuk és közösségük van. A legtöbb faj a szárazföldről származik, de vannak olyanok melyek a tenger alatt vagy éppen az égben élnek. Mindannyi faj alkalmazkodott valamilyen módon a saját környezetükhöz, mind fizikailag mind mentálisan.


Emberek


Az emberi faj egyértelműen a domináns faj a One Piece világában hiszen belőlük van a legtöbb, emellett ők technikailag a legfejlettebbek és a legszervezettebbek szociális téren. A legtöbb szigetet emberek lakján, még a Grand Line-on is ahol a legerősebb fajok élnek mint például az óriások vagy a halemberek.
Az emberek átlagosan, ugyanúgy néznek ki mint a való életben, bár egyes esetekben méretük, magasságuk eltérhet a realitástól. Egyesek, például Edward Newgate vagy Gekko Moriah hatalmas termettel bírnak, Moriah 692 cm magas ami durván 5-6-szorosa egy normál ember méretéhez képest. Mások méretét pedig más hatások, például ördögyümölcseik is befolyásolják. Azonban az óriásokhoz képest ők is csak hangyáknak számítanak.

Cyborgok: A cyborgok olyan emberek akik életük folyamán átalakítottak félig gépesített lényekké. Ezek a mechanikus alkotóelemek helyettesíthetnek szinte bármiféle szervet vagy végtagot. Kinézetük ennek meghatározóan változik, de általában már első pillantásra megállapítható, ha valaki cyborg. Erejük gyakran az átalakított testrészeikben rejlik, különböző fegyvereket építhetnek be saját testükbe illetve a vasalkatrészeken nehezebben fog a golyó vagy a kard.


ÓriásokAz óriás fajt, ahogy az elnevezés is mutatja, hatalmasra megnőtt lények. Külsőre az emberekre hasonlítanak, de termetükből adódóan fizikailag sokkal ellenállóbbak. Származási helyük Elbaf, az óriások szigete, soraik közül kalózok és tengerészek egyaránt előkerülnek. Utaztatásuk egyszerű hajóval nehezen kivitelezhető, de ki mondta hogy nem lehetséges.Gyojinok (halemberek)A halemberek általában az óceán mélyén élnek, és szinte biztos nincs két pont ugyanolyan. Minden halember egy-egy tengeri állat kinézetével és erejével rendelkezik, például egy cápáéval, polipéval stb. Kopoltyúval és tüdővel is képesek lélegezni így a vízben és a szárazföldön egyaránt megtalálhatóak. Jóval erősebbek egy átlag embernél, és legtöbbjük testi adottságait felsőbbrendűségük jelének veszi. Vízben erejük megsokszorozódik, pontosabban szólva szárazföldön sokkal kevésbé tudnak harcolni, mint a vízben. Büszkék fajukra de egyesek olyan mély arroganciával tekintenek a többi faj képviselőire, hogy azokat teljesen lenézik és néha ki is zsákmányolják őket.SellőkA folklórban megtalálható sellők tulajdonságaival rendelkeznek. Csakúgy mint a halemberek, ők is egy-egy tengeri halról kapják kinézetüket és tulajdonságaik egy részét, de ez annyira nem szembetűnő, mint előbbinél. Felsőtestük emberi felsőtest, lábuk helyett egy uszony van, ami 30 éves korukban szétválik, így tudnak a szárazföldön is járni (ezért erősen ajánlott, hogy a karakter kora 30 fölött legyen, ha ezt a fajt választod). Általában kedves természetük ellenére az emberek bizalmatlanok velük szemben, egyrészt kinézetük miatt, másrészt, mivel próbálják titokban tartani fajukat, rejtőznek az emberek elől. Tüdővel és kopoltyúval is tudnak lélegezni. További képességük, hogy tudnak beszélni a halakkal, és egy csak számukra hallható hanghullámmal oda is tudják őket hívni. Valamint ők a leggyorsabb úszók a One Piece világában.ÉgiekA Shandianok a Bilkanok és a Skypeianok a három meghatározó törzs az égiek között. A Fehér tengeren (azaz a felhőkben) élnek. Alapvetően hasonlóak az emberekhez, a repülésre alkalmatlan szárnyak kivételével. Kinézetükben a különbség nem számottevő, de egy kis odafigyeléssel könnyen észrevehetőek ezek az apró eltérések.

Vissza az elejére Go down
 
Fajok leírása
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályzat & Ismertetők :: Ismertetők-
Ugrás: