HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  Szabályzat -BÉTA-Szabályzat -BÉTA-  

Share | 
 

 KALAND - A szabadság ára

Go down 
SzerzőÜzenet
Trafalgar Law
Adminisztrátor
avatar

Male Hozzászólások száma : 37
Tartózkodási hely : New World

TémanyitásTárgy: KALAND - A szabadság ára   Szomb. Május 30, 2015 12:19 pm


Először is nagy szeretettel üdvözöllek titeket a kalandban! A két résztvevő Percival és Loniel "Blue-eyes" Wolfir! A posztok hosszúsága nincs meghatározva, azonban az időperiódus igen, maximum három naponta posztolni kell különben kiesel a kalandból. (Kivéve persze ha jelzed távolmaradásod a Hiányzásokba.)
Akkor vágjunk is bele!

* * *

Az Álomporond fedélzetén néma csend honolt. A hajó lágyan ringatózott és a legtöbb matróz - ahogy ti is - a jól megérdemelten aludt egy előző éjszaki hosszú tivornya után. A fedélzet egészét vastag köd függönyözte be, szinte alig lehetett pár méterre ellátni. Ezt a harmonikus idillt, egy csörtető férfi szakította félbe, aki többeken átgázolva próbált lejutni a kabinokba, ahol ti, aludtatok. Bár többen kérdőre vonták, kevésbé szofisztikált kifejezésekkel, ő ügyet sem vetve a haragosokra gyors léptekkel haladt előre. Először Percival ajtajánál állapodott meg és kopogás nélkül berontott. (Mentségére legyen szólva, hogy az utóbbi pár napban alig aludt és már tele volt a hócipője azzal, hogy mindig őt csicskáztatják). Percival félálomban azt sem tudta hirtelen, hogy fiú e vagy lány de a férfit egy csöppet sem zavarta.
- Uram! Fontos távirat jött Marinefordból! Elnézést, hogy felkeltettem. - mondta, majd kissé meghajolt és azzal a lendülettel sarkon fordult és elhagyta a szobát.
Percival még fel sem ocsúdott a történtekből mikor a férfi már becsapta maga mögött az ajtót, ott hagyva egy hivatalos pecséttel ellátott borítékot. Legtöbbször Percie nem foglalkozna ilyen pitiáner ügyekkel, de egy vihar eléggé megtépázta kedvenc hajójának árbocait ezért el kélt volna némi bónusz fizetség.

Közben Lonier Wolfir, felébredve a hatalmas zajra amit az üzenetet hozó férfi csapott, lassan öltözködni kezdett és bekopogott Percie szobájába. A kapitány felmutatta a levelet és lassan olvasni kezdte.

"Tisztelt Percival "knízómester" az Álomporond haditengerészeti kalózhajó kapitánya,

Lenne egy feladat melyben számítunk önre illetve egy maga által választott társára. Mivel az utóbbi időben nem igazán teljesítette haditengerészeti kötelezettségeit ezért melegen ajánljuk, hogy az alábbi utasítások során járjon el. Conomi Island-ről holnap reggel 7:30-kor indul egy világkormányi jelzéssel ellátott börtönhajó mely több rabot is szállít az Impel Downba. Tudomásunkra jutott, hogy a fedélzeten lévő, elítélt kalóz, Jruij Laokoon feltehetőleg információkat szivárogtatott ki az úttal kapcsolatban. Ezért kérnénk, hogy másodmagával erősítse meg a hajó fedélzetét és védje meg azt az esetleges támadásoktól és menekülési kísérletektől.
Utóirat: Fontos! A mennyiség itt most többet számít mint a minőség! Ha egy rab netalántán elszabadul akkor NE menjenek utána mert fennáll az esélye a további rabok szökésére.

Üdvözlettel Barthollomeus Hermes, Sorhajókapitány"


/A posztotok úgy érjen véget, hogy felszálltok a hajóra Conomi Islandon/
Vissza az elejére Go down
Percival

avatar

Male Hozzászólások száma : 35
Kor : 25
Tartózkodási hely : Marineford

Karakterlap
Tapasztalatpont:
3150/4500  (3150/4500)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő85
Befolyás90
Intelligencia165

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A szabadság ára   Hétf. Jún. 01, 2015 9:22 pm

Újabb rémálomból riaszt fel a férfi ki ész nélkül, öngyilkosjelölt módjára tör be hálókabinomba, mit még a saját legénységem se mer megtenni. Hatalmas erővel repül ki ezután az ajtón, amin imént bejött. Komolyabb sérülése nem lett, ám innentől óvatosabban jár el a feletteseivel kapcsolatban.
A zajra felkelt a hajó apraja nagyja, miközben átnyújtja felém a megszeppent küldönc a levelet s én átfutom rajta  a tekintetem.
Egy kellemetlen reggel még kellemetlenebb folytatása, s magamban szidom ezt a számomra ismeretlen Sorhajókapitányt, s eldöntöm, ahogy egy szinten leszek vele, kirúgatom.
Különösen rosszul érint eme levél, minthogy ígéretemet is meg kell szegnem. Bemegyek a kabinomba s egy hivatalos nevemmel ellátott levelet írok a helyi tengerészeti állomásnak, majd Loniel felé megyek.
(amennyiben alszik bekopogok a szobába, ha a tömegben van akkor odamegyek hozzá.)
A levélben bocsánatot kérek, amiért nem vihetem tovább és parancs is szerepel mellette az itteni tengerészeknek, hogy adjanak neki egy hajót a küldetése segítéséhez. Továbbá biztosítom, hogy a hajómon mindig lesz számára hely amennyiben visszatérne, s segítséget is kérjen bátran. Egy kis protekció sose árt.

Ezután a néma, el elmélázó alak felé fordulok.
- Jácint, feladatunk van. - A férfi tisztelettudóan szalutál, majd követ lefelé a hajóról.
A börtönhajó eltéveszthetetlen volt s miután a papírmunkát s a szokásos ügyeket elintéztük, felléptünk ideiglenes ladikunk fedélzetére.
Nem tudom ki ez a sorhajókapitány, de vagy nagyon tájékozatlan vagy ütődött, hogy engem kér fel ilyen feladatra....
Vissza az elejére Go down
Loniel "Blue-eyes" Wolfir

avatar

Female Hozzászólások száma : 20

Karakterlap
Tapasztalatpont:
1750/2000  (1750/2000)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő70
Befolyás20
Intelligencia80

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A szabadság ára   Hétf. Jún. 01, 2015 10:18 pm

Ezen a reggelen még a szokásosnál is nagyobb a lárma, így nem is csodálom, hogy felriadok rá, holott az eddigieket már egészen megszoktam. Jókora ásítás után kelek ki az ágyból, hogy megnyújtóztathassam tagjaimat, majd az ablakhoz sétálva kileshessek rajta, egyenest a kék eget visszatükröző vízfelszínre. Nem is olyan rég volt, hogy lefeküdtem, így meglehetősen kellemetlen ez az ébresztő. Sokáig nem is húzom az időt. A rövid, csupán néhány másodpercig tartó bámészkodás után, azonnal hozzálátok a szedelődzködésnek és összekapom magam, hogy összeszedettebben léphessek a folyosóra, hol már egész kis tömeg kezd gyülekezni. A kapitány kabinja felé lesnek. Valamiért nem is lep meg, hogy arrafelé van a lárma forrása. Valahogy túlontúl emlékeztetett a hang arra, mikor a legénység tagjai a fedélzet padlóján landolnak, vagy a főárbocnak csapódnak.
Ami viszont nagyon is meglep, az a levél, mi hamarosan a kezemben landol. Mivel Percival már tovább is áll, inkább visszahúzódom a kabinomba, hogy ott olvassam el, amit írt a levél küldője. Meglep, hogy pont a kapitány az, aki írta. Elmondhatta volna személyesen is, bár tény, hogy elég sietősen távozott. A levelet olvasva meg is értem, hogy mire fel ez az egész. Ezek után nekem más választásom, tennem kell, amit lehet. Menteni a menthetőt és keresni egy új hajót, amivel véghezvihetem a feladatomat. Össze is szedem a cuccom, gondosan ellenőrizve, hogy minden meglegyen, majd amíg a többiek mással vannak elfoglalva, elhagyom a hajót. Nemigen van kedvem búcsúzkodni, így aki meglát, annak is csak intek egyet, mielőtt még hátat fordítanék nekik, hogy keressek egy új hajót. Ezt persze könnyebb mondani, mint megtenni. Nem is tudom, hogy merre kellene keresgélnem. Talán először a kikötőben, hogy lássam, miféle hajók vannak errefelé.
Kedves volt a kapitánytól, hogy felajánlotta segítségét, ha szükségem lenne rá. Bevallom, sokkal szívesebben utaztam ezekkel az emberekkel, mint eddig bármelyik másik hajóval, leszámítva egyet. Az persze teljesen más kategóriába esik, lévén az a kivétel nem más, mint Hank Wolfir. Halála óta azonban tényleg ez volt az eddigi legkellemesebb utam, hála a néha igencsak bosszantóan és zavarba ejtően viselkedő legénységnek, minek tagjai valamiért sosem hagyták, hogy elkerüljem őket. Ez azért néha elég fárasztó volt.
Vissza az elejére Go down
Trafalgar Law
Adminisztrátor
avatar

Male Hozzászólások száma : 37
Tartózkodási hely : New World

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A szabadság ára   Szer. Jún. 03, 2015 9:55 pm

Percie: Írd le a posztodban, hogyan viszonyulsz a hajón lévő haditengerészekhez (mind alattad állnak rangban ezért lesik a parancsaidat) illetve döntsd el, hogy a feletteseid szerint jársz-e el tehát a megfelelő útvonalon hajózol-e Impel Down felé avagy sem.

Blue-eyes: Hosszú nézelődés után találsz végre egy hajót melynek a kapitánya felajánlja, hogy tovább szállít célod felé. Miután kifizeted, szinte azonnal fel is vonják a vitorlát és indulnak is. Egyre inkább megfigyeled milyen furcsa a társaság és csak akkor döbbensz rá, hogy téged bizony átvertek mikor öt hatalmas férfi fog közre. Egy ideig harcolsz és tartod magad de a túlerővel szemben sajnos nincs esélyed. Tervük azonban nem erőszak, sem gyilkosság, ennél kiforrottabb bűnözők ezek. Posztod úgy érjen véget, hogy leláncolnak a hajó egyik árbocához.
Vissza az elejére Go down
Percival

avatar

Male Hozzászólások száma : 35
Kor : 25
Tartózkodási hely : Marineford

Karakterlap
Tapasztalatpont:
3150/4500  (3150/4500)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő85
Befolyás90
Intelligencia165

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A szabadság ára   Szer. Jún. 17, 2015 3:06 am

Vidám, ám közben meglepett tekintettel méregettem az embereket s a hajót, s rövid kikérdezés követően kiderült, én vagyok az egyetlen tiszt. Erre fentebb vontam a szemöldököm s a szemem erőteljesen kezdett tikkelni, ám azért megkérdeztem:
- És a közeljövőben sem érkezik felettes tiszt?
Különös volt ez az egész, s fejben szidtam ezt a bürokratikus majmot aki áthelyeztetett eme bárkára. Szóval fegyencfigyelés és hajóvédelem lehet a fő feladatköröm, ám biztos ami biztos megkérdeztem a legénység rangidős tagjától, ő maga mit tud, mi lesz a pontos feladat.
Közben természetesen bemutatkoztam a  legénységnek, s elvártam hogy ők  is tegyenek ugyanígy, s mondják el ki miben a legerősebb. Kedves, jó kedélyű voltam velük szemben, próbáltam minél szimpatikusabbnak tűnni, ilyen helyzetben létfontosságú a bizalom. Egy ismeretlen csapat vezetése kész öngyilkosság. Ezután utasításba adtam, hogy " adják ide a teljes fegyenc jegyzőkönyvet az összes szállítandó rabról, a vétkességekről, az elítélésük eljárásól, s legfőképpen azon elítéltről ki miatt ideküldtek. "
Amennyiben megkapom áttanulmányozom, közben Jácintnak szólok, ismerje meg a legénységet jobban, s mondja meg mit gondolnak az egészről.
Közben kiadom az utasításokat, hogy "mindenki legyen készenlétben, váltott őrségváltást s a tenger folyamatos többirányú vizslatását teszem kötelezővé". Oly evidensnek tűnik ez, ám mégis sok bandában elég hányaveti módon csinálják. Ezután" kikérdezem a legénységet, hogy miként lehet, hogy én lettem a kapitány (már ha nem jön felettes), s hogy mi van a börtönhajó eredeti kapitányával, vagy hogy kivel utaztak eddig."
Majd "felmérem az ellátmányok jegyzékét, hogy minden meg van e s hogy emberhez méltó körülményeket biztosítunk mind a legénység, mind a rabok részére." Ha ez megvan kiadom az utasítást az indulásra. Minél előbb le akarom tudni ezt a feladatot. Normál körülmények között örülnék egy ilyen megbízatásnak hisz rég beszéltem már Cocytussal, ám jelenleg a Tizedesnek tett ígéretem megszegése aggaszt. Nem szeretem az ilyesmit.

A börtönhajóról épp hogy látszik az álomporond sarka ahol az embereim könnyes szemekkel, zsebkendőt lengetve integetnek felém. Utasításba adtam nekik hogy nem sokkal miután elindulunk, egy másik útvonalon induljanak meg Impel Down felé. Megkaptak minden átutazáshoz szükséges engedélyt tőlem, így nem lehet gond a papírokkal, s ha tényleg erőteljes kalóztámadás várható, nem gond ha van egy hátvéd egység. Elégedetten  dőltem neki a korlátnak, szerintem mindent elvégeztem amit csak lehetett.

/Minden kérdésfeltevésre kérnék választ valamilyen formában Very Happy /
Vissza az elejére Go down
Loniel "Blue-eyes" Wolfir

avatar

Female Hozzászólások száma : 20

Karakterlap
Tapasztalatpont:
1750/2000  (1750/2000)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő70
Befolyás20
Intelligencia80

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A szabadság ára   Szer. Jún. 24, 2015 7:51 am

Sokáig tart ugyan, de végül csak találok egy hajót.  Nem túl nagy, viszont tengerészetinek tűnik, ezért is megyek oda hozzá, hogy meggyőződjek efelől. Hamarosan rá is jövök, hogy igazam van. Csak akkor kezdek el kételkedni ebben az egészben, mikor fizetséget emlegetnek. Egy tengerész nem kérne ilyesmit, hiszen tudhatja, hogy úgyis ki lesz fizetve, amint vége a feladatnak és megteszem a jelentésem. Az pedig természetes, hogy megemlítem azt a hajót is, amelyiken utazom. Fizetség gyanánt tehát csak a parancsot kapja, melyet még Percival írt papírra, közvetlen elválásunk előtt. Azt látva, meglepetten pislogott néhányat az engem fedélzeten köszöntő férfi, majd bólogat néhányat és végül elfogadja felkérésemet. Vagy a parancsot, nem is igen tudom. Ennek ellenére némi pénzt adok nekik, hogy fedezzem ittlétem költségét.
A hajó hamarosan elhagyja a kikötőt. Egészen addig, csak várok és figyelek, hol a legénységet, hol pedig a vizet és az egyre távolodó kikötőt. A legénység azonban kezd egyre furcsább lenni. Az pedig, hogy az Álomporond után ilyet mondok valakikre, nagy szó. Azt hittem, annál furcsább bagázzsal már nemigen találkozhatom, de mégis. Ez pedig eléggé kellemetlen és aggasztó. Nem az a szokatlan, valamennyire jól eső érzés kerít hatalmába, mikor ezeket nézem. Valami sokkal másabb, csakhogy nem tudom megmagyarázni, hogy mi az. Ezen tovább agyalni azonban nincs időm. A kapitány hamarosan feltűnik, én pedig kénytelen vagyok elhagyni az eddig támasztott korlátrészt, mikor megindulok felé hívásakor.
Alig teszek meg néhány lépést, máris jókora úttorlaszok kerülnek elébem. Egy pillanatra megtorpanok, majd kilépnék jobbra, ekkor azonban az előttem magasodó test, velem egyszerre mozdul meg, úgy, hogy továbbra is előttem tornyosuljon, elállva utam. Ezt még néhányszor eljátsszuk, mikor megelégedve mindezt, megállok és felnézek rá. Ő csak elnézést kérően mosolyog. Nem, inkább vigyorog, s már épp el is engedne, mikor hirtelen fájdalom hasít tarkóm tájékára, s minden elsötétül.
Hiába mozgatnám karjaim, képtelen vagyok vele jelentősebb mozdulatot végrehajtani. Csupán forgathatom őket egy helyben, talán egy parányival odébb. Lábaim is csupán néhány centit képesek előre mozdulni, nem többet. A hátam mögötti dologhoz, erősen odaszorít valami, mi gátolja többi mozgásomat is. Fejem lüktetve sajog, előre bukva, miközben lassan igyekszem kinyitni szemeim, hagyva, hogy beszűrődjön rajtuk a fény. Nem nézek fel, csupán tovább folytatom mozgási kísérleteimet, mindhiába. A kép tisztulásakor pedig rá is jövök, hogy miért van mindez. A lágy csörgés mindeddig nem jutott el füleimhez, most azonban, hogy kép is társult hozzá, nagyon is felfogtam a lényeget. Nagy hiba volt erre a hajóra jönni. Időben bővelkedve inkább vissza kellett volna mennem a központba egy polgári hajón, hogy aztán ott kinevezzenek nekem egy új kísérőt. Csakhogy azt mondták, bár a határidő odébb, azért még siessek, hisz ki tudja, hogy addig mit kell kiállnia a fogolynak. Én magam sem szerettem volna húzni az időt, ez a hajó pedig tényleg úgy néz ki, mint egy tengerészeti bárka. Fogaim összeszorulnak mérgemben. Valahogy le kell jutnom a hajóról, még akkor is, ha az vízbe ugrással jár. Előtte azonban össze kell szednem a holmim. Most már fel is nézek, kutatva csomagomat, és figyelve a legénységet. Alaposan megfigyelek mindent, nem törődve azzal, hogy kik figyelnek rám és kik figyelnek máshová.
Vissza az elejére Go down
Trafalgar Law
Adminisztrátor
avatar

Male Hozzászólások száma : 37
Tartózkodási hely : New World

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A szabadság ára   Hétf. Jún. 29, 2015 4:32 pm

Percival:

A legénység és közted az első percekben érezhető a feszült, kellemetlen hangulat, amit te a bemutatkozásoddal és szimpatikusnak tűnő viselkedéseddel próbálsz enyhíteni egész magas hatásfokkal. Az első kérdésedre miszerint érkezik e a közeljövőben felettes tiszt egy alacsony, szakállas matróz meglehetősen félve válaszol.
- Uram, maga az a bizonyos felettes tiszt. – hajlik meg előtted alázatosan.
Miután kiadod a parancsot a jegyzőkönyv megtekintésére, készségegesen átadják neked azt. Ebben szó szerint a következő áll:
CATHERINE RABSZÁLLÍTÓ HADITENGERÉSZETI HAJÓ
BIZTONSÁGI KÓD: 1092
KAPITÁNY: DEZURIS MANN, ID: 9281124
A HAJÓ CÉLJA A RABOK IMPEL DOWN-BA SZÁLLÍTÁSA MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT. A HAJÓN NÉGY RAB TALÁLHATÓ.
RABOK JEGYZŐKÖNYVE:

NÉV: LEARIN CHROAM
ID: 21847117
NEM: FÉRFI
KOR: 35 ÉV
VÉTEK: GYILKOSSÁG, TÖBSZÖRI RABLÁS, VESZTEGETÉS
ÍTÉLET: IMPEL DOWN 2. SZINT

NÉV: ESMUND BRAAG
ID: 21849351
NEM: FÉRFI
KOR: 27 ÉV
VÉTEK: TÖBBSZÖRI RABLÁS, GYILKOSSÁGI KÍSÉRLET
ÍTÉLET: IMPEL DOWN 1. SZINT

NÉV: JRUIJ LAOKOON
ID: 218447819
NEM: FÉRFI
KOR: 41 ÉV
VÉTEK: TÖBBSZÖRÖS GYILKOSSSÁG ÉS GYILKOSSÁGI KÍSÉRLET, CSALÁS, EMBERRABLÁS, EMBERKERESKEDELEM
ÍTÉLET: IMPEL DOWN 3. SZINT

NÉV: ALLAN BERGESS
ID: 21841288
NEM: FÉRFI
KOR: 24 ÉV
VÉTEK: EMBER- ÉS HALEMBER KERESEKEDELEM
ÍTÉLET: IMPEL DOWN 1. SZINT

MARINEFORD | HADITENGERÉSZET | A VILÁGKORMÁNY ENGEDÉLYÉVEL | CÁDIZ MICAH ENGEDÉLYÉVEL

A rabok különbözően viselkednek a hajón. Allan Bergess folyamatosan inzultálni próbál minden jelenlévőt, konstans káromkodásokat üvöltöz ki az aprócska rácsokkal befedett ablakon. Meglehetősen rasszista, megnyilvánulásaiból látszik, hogy utálja a halembereket. Esmund Braag az ártatlanságát bizonygatja és kézzel ütlegeli a rácsablakot. Jruij Laokoon hozzájuk képest nyugodt arccal mered maga elé, cigarettázva. Ha megkérdeznéd, honnan szerzett cigarettát senki sem tudna rá válaszolni. Learin Chroam az egyetlen alvó rab a hajón.

Miután kiadod a készenléti parancsot, illetve elrendeled, a váltott őrségváltás és a tenger kémlelését, a csapat bár kicsi kapkodóan, de teljesíti azt. Ezt a hirtelenkedést figyelmen kívül hagyhatod, illetve megregulázhatod őket finoman vagy keményen, a döntés a tied.

A kapitány hollétére újfent az alacsony szakállas férfi ad választ:
- Dezuris Mann kapitány, uram, súlyosan megbetegedett ezért kellett kikötnünk Conomi Island-en. Azt hittük felépül, de mivel állapota nem javult, ezért a tengerészet újabb kapitányt, magát küldte ki felügyeletünkre.

Az ellátmánnyal mindent rendben találsz, a hajó bővelkedik élelemben, italban és munícióban.

Sok ideje hajóztok már, mikor a horizonton megpillantotok egy hajót. Távcsővel megnézve roppantul hasonlít egy haditengerészeti hajóra, mégsem tudod hova tenni, mit keresne erre. Szinte egyazon pillanatba, hogy megpillantjátok a misztikus hajót, a talaj, illetve a fedélzet alattatok megemelkedik és pontosan alattatok megjelenik egy tengeralattjárószerű jármű. A posztod addig tartson, hogy kiadod a legénységnek a parancsot, hogy mi tévők legyenek, akik értetlenül álldogálnak és az egyre feszültebb hangulat miatt el kell kerülnöd a káosz kialakulását.

Blue-eyes: A hajón körülbelül húsz embert számolsz, de nehéz megítélni, mert folyamatos a nyüzsgés. Ha előre tekintesz, láthatod a Conomi Island-en már korábban látott haditengerészeti börtönhajót illetve egy alatta lévő, felettébb furcsa, tengeralattjárószerű járművet, mely kiemelte a vízből az előbbit. A fedélzeten lévő matrózok negligálnak ha kérdezni akarsz valamit, a kapitány pedig a kormány mögül adja folyamatosan a parancsokat. A posztod úgy érjen véget, hogy a hajó már kényelmetlenül közel kerül Percival hajójához és a kapitány egy kést szorítva a nyakadhoz eloldoz.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A szabadság ára   

Vissza az elejére Go down
 
KALAND - A szabadság ára
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Szabadság temploma

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Helyszínek :: East Blue :: Nyílt tenger-
Ugrás: