HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  Szabályzat -BÉTA-Szabályzat -BÉTA-  

Share | 
 

 Keiki vs. Hirota avagy Erre nincs szó

Go down 
SzerzőÜzenet
Nui Wa'a me Kai Keiki

avatar

Hozzászólások száma : 8

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2000/3100  (2000/3100)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő140
Befolyás40
Intelligencia60

TémanyitásTárgy: Keiki vs. Hirota avagy Erre nincs szó   Csüt. Aug. 13, 2015 12:42 pm

Mintha az égi kórus is megszólalt volna, amikor két napnyi tengeren csellengés után megpillantottam a láthatáron  az első szigetet. Sajna már az élelem szűkében voltam, ami elismerem, az én hibám, de végül is ki nem ejt kisebb-nagyobb hibákat élete során? Na ugye. Sietve fordítottam irányba a hajót, hogy mihamarabb célomhoz érhessek. Ezalatt kísérőm, mint aki jól végezte dolgát, csendesen meghúzta magát a hajónk fedélzetének hűvösében. Őt legalább nem eszi a fene a kosztért, mindenen elvan és sosem panaszkodik hogy éhes. Mi lehet a titka, merült fel bennem néha-néha, miközben a fedélzeten serénykedve készültem a partraszállásra, persze én ugyan honnan is tudhatnám hogy egy szent állat miféle trükkökkel tartja magát ilyen jól.
Ugyan az élet ezen területű titkaihoz én aztán nem konyítok, nem vagyok sámán, de azt már most látom, hogy a szigeten valami nem stimmel. Valahol félúton, feltűnt az a bizonyos furcsaság hogy a parton épületek vannak. Oké, nem nagy szó, megesik hogy az ember partra építkezik, de ez azért fura volt. A színes épületek már valamennyire kivehetőek voltak és ez csak tovább növelte kíváncsiságom, ugyanis tudni illik, mi nem festjük ki a házainkat, mert a pálmalevél amiből a fal épül, a víztől bepenészedhet, de ott úgy festett ez nem volt probléma. Na és micsoda meglepetés, óriáskenuk, mégpedig rengeteg, különféle alakban. Hát az eszem megállt hogy egyik-másik hogy ki van pingálva, még a vitorlán is. Micsoda kis kreatív törzs ez, kérem szépen. Talán nem vetik meg a jelenlétem és megengedik hogy a földjeiken vadásszak, ha megosztom velük a zsákmányt.
-Na nézd csak Koi! Lassan oda érünk! Hátha nekik is van pár csirkéjük.- Oké, naiv elképzelés hogy egyáltalán ismerik ezeket a szépséges és bölcs állatokat, de kitudja, ha szerencsém van még szállást is kaphatok.
Végül aztán a kis kenummal besiklok két gigantikus úszó mestermű között, melyeknek árbóc csúcsán ott ott díszelgett egy-egy koponyás lobogó, majd egy cölöpnél megállva, kikötöttem a kenum.
-Koi. Pattanj a táskába. Körbenézünk és keresünk valami harapnivalót.- Amint kedves kis kakasom a helyére került, befészkelte magát, majd a lándzsámmal felszerelkezve felhúzódzkodtam a kicsit magasra helyezett, megjegyzem, kövekből épített parton, majd alaposan körbe néztem.
-Atya ég! Mennyien vagytok!- Ordítom el magam, szemügyre véve a forgatagot. Nem vicc. Itt helyben kiakadtam. Ennyi ember nincs is! Legalább is azt hittem amíg nem láttam ezt a kavargó emberáradatot. Ezt követően valami fenségeset pillantottam meg.
-Koi! Koi! Nézd! Narancs!- Bökök egy szögletes kosár irányába, ami előtt egy idősebb hölgy serényen osztogatta az arra haladók között. Persze "ő tele a begyem, kösz, nem érdekelsége" aztán bagózott rá. Én minden esete már éhes voltam, így kivártam a sorom és amint oda jutottam, elvettem egyet és leültem megenni, de erre, el nem hiszik ha otthon elmondom, az előbb még olyan kedves koros asszony fejbe vágott.
-Előbb fizesd ki!- Közölte. Na most mi van? Ide adja és fejbe vág?
-Au matekai ahau, e kore e pai tukino i ahau.- Emelem védekezve magam elé a kezeimet,  tovább fogva a narancsot, kérve magamnak egy kis békét annak elfogyasztására, különben még felkopik az állam az éhségtől.
-Ne karattyolj nekem! Ha nem fizetsz, nincs narancs!- Közölte, majd kivette a kezemből a narancsot és ott hagyott éhesen. Na szép kis falu ez, mondhatom. Hagyják éhezni az embert. Így narancs nélkül nem is volt értelme ott maradnom, ott hagytam az unszimpatikus nőt is a narancsaival. Rövid séta után, aztán megragadt a szemem valamin.
~Helyi vadászok! Velük már csak szót értek.~ Gondoltam én kis naiv. Az egyik feltűnő jelenség rajtuk fekete-fehér ruházatuk volt, a másik pedig hogy egy furcsa, kölyöktigris szerű valamit üldöztek egy bottal, amin egy karika és egy halászháló volt. Fura. Minden esetre utánuk szegődtem, és egy laza kis ugrással segítettem nekik közrefogni a kis jószágot, amit aztán óvatosan kézbe vettem. Az viszont biztossá vált hogy semmikép sem tigris. Ahhoz túl bújós és a karmai sem akkorák voltak. Ezen gondolat menet szerint, akkor ez nem eszik embert, sőt, valószínűleg ehető is, tehát egy jó kis leves rittyenthető belőle.
-Hálásan köszönjük a segítségét uram. A gazdánk már lánya már rég hiányolja szeretett macskáját.- Magyarázta, miközben a furcsa, semmiképp sem tigrisért nyúlt. Na még mit nem! Én kaptam el, én osztom el! Rá is csaptam a kezére, amire feljajdult.
-Faaite e ahau to koutou ake!- Közöltem velük hogy mint a zsákmány elkapója, jogom van belőle pár falatra. De persze tovább próbálkoztak. Így esett meg, hogy végül két emberrel mentem ölre a kajáért. Míg az egyiknek az arcába lépve toltam el magamtól, addig a társát a másik irányból, egyetlen szabad kezemmel toltam vissza magamtól, a magasba tartva a vadat, aki fura mód, nem is akart menekülni.
Vissza az elejére Go down
Hirota Koutaru

avatar

Hozzászólások száma : 38

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2075/3000  (2075/3000)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő120
Befolyás10
Intelligencia80

TémanyitásTárgy: Re: Keiki vs. Hirota avagy Erre nincs szó   Csüt. Aug. 13, 2015 1:38 pm

A mai napom elég kellemesen indult. Ehoval jól megreggeliztünk, majd miután rendbe tettük a hajót, egy kis reggeli edzés is belefért. Eho harcmodora elég nyers, és nem lenne képes egyelőre tapasztalt harcosokkal megküzdeni. Erő ide vagy oda, ő még tapasztalatlan fegyverforgató. Viszont a vele való edzés folyamán azért be kell vallani, hogy én is sokat fejlődök, hisz fizikailag még mindig felettem áll. Miután végeztünk a hajó szokásos karbantartásával, eljött az idő, hogy a városban is körbenézzünk. Mostanság elég szép számmal fordulnak meg a hajók, és az emberek, de ez nem is gond. Hátha egy hírhedt kalózt is összefogok magamnak, és lekaszálhatom a fejpénzét. Persze ez hiú álom, de nem gond. Legalább eljátszadoztam egy kis ideig a gondolattal. A város zajos volt, mint mindig, és én most is éberen figyeltem, mert ennyi martalóc között, könnyen kizsebelődhet az ember. A mellényem, ami eltakarta vaskarom ismét rajtam volt, és bár csöppet melegem volt ebben a hőségben azért annyira nem volt vészes. Addig mentünk, míg egyszer csak egy szóváltásra lettem figyelmes. Egy árus, aki naranccsal üzletelt, egy kölyökkel vitatkozott, aki haj ól értettem nem fizetett még. A kölyök furcsa nyelvjárása, és furcsa öltözködése felkeltette a figyelmemet, és megállva nézek rá. Egy ideig úgy tűnt nem történik semmi, mígnem egyszer csak akcióba lépett. Figyeltem, ahogy elkapta a macskát, majd az odasiető tulajdonosokkal ismét vitába akadt ki, majd végül a fejemet fogva, megrázom a fejem. Végül elindulok a kis bagázs felé a nekem háttal álló fiút célba véve. Lassú ráérős tempóba mentem, majd ha elérek hozzá, egy határozott ütéssel, a bal kezemmel egy tockost küldök a fiú feje ellen, persze ha támadni akar, hátrébb szökkenek megpróbálva elkötni ütését, majd parancsoló hangon rászólok.
- Tedd, le azt a nyüvess macskát, a gazdájáé nem a tied. – végül összekulcsolom, akarom, és már hétköznapibb hangon szólok – Nem idevalósi vagy mi? Ezzel a hacukával és beszéddel tuti biztos, hogy nem. Ja, igen még egy tanács. Ha érted, amit mondok, akkor csak közlöm, hogy itt a franc se érti, amit pofázol. – ha még mindig nem teszi a macskát, megrázom a fejem – Te aztán tényleg nagyon nehéz eset vagy.
Vissza az elejére Go down
Nui Wa'a me Kai Keiki

avatar

Hozzászólások száma : 8

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2000/3100  (2000/3100)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő140
Befolyás40
Intelligencia60

TémanyitásTárgy: Re: Keiki vs. Hirota avagy Erre nincs szó   Csüt. Aug. 13, 2015 2:15 pm

Ez a falu tele van bolondokkal. Narancsot kínálnak aztán visszaveszik, meg önző módon kisajátítják a zsákmányt. Ejnye, itt aztán valami nagy gond lehet. Ráadásul van egy sanda gyanúm, hogy ezek talán nem is vadászok. Ilyen piti húzásai Kipa bátyó gyerekeinek vannak, amikor a hólyag miatt birkóznak, hogy ki is játszon vele. Hehe... de hiányoznak azok a kölykök. A nosztalgiázásnap pedig hamar vége szakad, de talán nem is baj, csak épp ne tockos lett volna. Senki se bír leszállni a fejemről??? Na álljunk meg egy pillanatra és nézzük meg mi is folyik itt. Aham, még egy emberke és lám-lám. Na ilyen egy vadász. Karizmatikus és  tockosa nevelő célzatú és jóindulatúan figyelmeztető. Ez egy jó ember ismérve. Csak sajna ez is ezt a mancsizét akarja. Itt senki sem normális?
-Aú!- Nézek felvont szemöldökkel, némileg lassú ingerreakciómat követően, miközben vállaim reflexszerűen megrendülnek a fájdalomtól. Aztán persze közli vele szép szelíden hogy beszéljek vele egy nyelven és ekkor leesett. Azért nem kaptam narancsot mert nem beszéltem érthetően. Hogy ez nem jutott hamarabb az eszembe.
-Franc? Ő kicsoda? Talán a narancsos hölgy?- Nézek kérdőn a kommunikatív úriemberre. jó hogy ilyen okos. Magamtól egész nehezen jöttem volna rá arra hogy vele egy nyelven beszéljek. Persze továbbra sem feledkezhettem meg arról, hogy immár hárman akarják elvenni tőlem a mai ebédemet. Kevés lenne négyünknek ez a kis állat.
-De éhes vagyok! Nem akarják elosztani velem a zsákmányt, pedig segítettem elfogni! Nekik is adj tockost, különben nem adom oda és mindet egyedül eszem meg!- Mondom, nem kicsit megsértődve. Mi az már hogy így rendezzük a dolgokat? Ez sértő rám nézve. Persze nagyon úgy állt a dolog hogy a másik két fickó abszolút nem kért a nyakleves osztásból.
-Ja, akkor meg már adj magadnak is. Sajna tele az összes kezem.- Jutott közben eszembe, már csak az egyenlő osztozkodás végett.
Vissza az elejére Go down
Hirota Koutaru

avatar

Hozzászólások száma : 38

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2075/3000  (2075/3000)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő120
Befolyás10
Intelligencia80

TémanyitásTárgy: Re: Keiki vs. Hirota avagy Erre nincs szó   Csüt. Aug. 13, 2015 2:39 pm

A srác nem vette észre a közeledésemet, és így adhattam neki egy atyai tockost. Ha ezt jobb kézzel tettem volna meg, lehet kicsit keményebb is lett volna, mint egy atyai csapás. De hát nem volt szándékom komolyabban bántani… egyelőre. A fiú kérdését a fülem mellett elengedve azonban várok, hátha befejezi végre a hülyéskedést, és elengedi azt a dögöt. Azonban, mikor zsákmányról kezdett el beszélni, már tudtam, hogy nem lesz egyszerű dolgom. Fáradt sóhaj tört ki belőlem, majd rápillantok a csávóra.
- Kölyök… ne szórakozz… az egy kiskedvenc… egy háziállat. Azt etetni szokás, nem megenni.
Végül azonban belefáradtam. Kicsit megkörzöm a vállamat bemelegítés gyanánt, majd csizmám orrát a földhöz ütögetve kicsit a bokámat is megmozgatom. Végül halk, de jól hallható, fenyegető hangon szólok fel.
- Ez itt egy város. Itt szabályok vannak, és az egyik, hogy nem ölheted meg a másik tulajdonát, csak mert sikerült elkapnod. Nem tudom, hogy honnan jöttél, de azért a hülyeségnek is megvannak a határai. Tíz másodpercet kapsz. Utána, már kénytelen leszek bekeményíteni. Nem akarom itt elpocsékolni az egész napomat, és nem akarom azt látni, hogy egy kisgyerek a macskáját hiányolva szomorú legyen. Szóval tedd le szépen… 10…9… - kezdem el a számolást.
Kész voltam a harcra, mert, ahogy néztem egy idiótával volt dolgom, azokkal meg nehéz szót érteni, így marad a szokásos menüpont. Ha a fió a számolásom végére sem rakta le a macskát, előreszökkenek, és jobb öklömmel, a gyomorszája felé próbálok ütni. Mivel ez a vaskezem elég szép csapás lesz belőle, ha talál. Persze, ha fegyvert von, akkor a támadásomat megakasztva, vagy a támadásom után hátraszökkenve, én is előhúzom a kardjaimat, hogy a két meztelen penge mutassa meg az elhatározottságomat. Nem akarom megölni a kölyköt, csak kicsit megnevelni.
Vissza az elejére Go down
Nui Wa'a me Kai Keiki

avatar

Hozzászólások száma : 8

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2000/3100  (2000/3100)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő140
Befolyás40
Intelligencia60

TémanyitásTárgy: Re: Keiki vs. Hirota avagy Erre nincs szó   Csüt. Aug. 13, 2015 3:14 pm

Szomorú hogy ilyen meredekké vált a helyzet. Itt nekem majd felkopik az állam, ezek meg ezt az állatot akarják, aminek az imént majdnem megtanultam a nevét, de naná hogy elfelejtettem. Remek. Elő kell vennem a legjobb meggyőzőképességemet ha még éltemben enni szeretnék.
-Nálunk is vannak háziállatok. Van disznó, kacsa, fácán, kecske, csimpánz, de van aki kígyót vagy termeszt tart. Azokat is szoktuk etetni és szeretgetni, de amint eljön az idő, levágjuk őket. Szomorú ha végelgyengülésben halnak meg.- Ekkor egy pillanatra elgondolkodtam. Mi van ha ezek nem étkezési célra tartják az állatókat. Te jó ég! Csak nem...
-Ugye nem akarjátok hogy ez a valami végelgyengülésben haljon meg. UGYE!? Az egy bűn ugye tudod? Csúnya dolog pazarolni.- Szegeztem a kérdést egyenesen az egyre inkább bosszankodó fiúnak. Ráadásul kioktat. Valami váróról beszél, meg tolvajnak titulál és lehülyéz... Na várjunk egy picikét. Ez az izé valakié, egy gyereké. Hmmm... Fura. A jószágot magam elé tartom és megnézem. Tisztálkodik. Bleee... De meglepően egész finom szőre van, szép selymes és fényes. És ahogy néz. Jaaaaj de kis aranyooos. Oké, a tisztálkodásos rész ezek után már nem is tűnt szörnyűnek. Egy önápoló állat. Olyan mint a csirkék. Akkor ez az állat... egek. Ez csirke, mármint olyan mint egy csirke, csak a külleme nem olyan.
-Ó, de kis aranyos vagy. Várj, segítek tisztálkodni.- Oké, ez egészen nagy fordulat, de végül is ha ez a jószág olyan valakinek, mint nekem Koi, ott igazán nem lehet nagy gond. Bár életemben először tisztítom meg valakinek a szent állatát, talán ez a tettem nem sért meg senkit sem és talán melegebb szívvel fogadnak Váró törzsének lakosai. Már nyújtom is a nyelvel és végignyalom a bolyhos jószág hátát, de az erre rémülten felrikolt, majd kiugrik a kezemből, egyenesen a táskámra ugorva, amiből szintúgy rémült hangok törnek elő, majd Koi szárnyát csapkodva és rikácsolva szalad tova.
-Ott megy! utána!- Mutat a sietősen távozó, rémült szentre az egyik béna vadász és a társával együtt eltűnnek a kanyarban. Ezt követően konstatálnom kellett, hogy Koi, a falum egyik féltett szent állata elszaladt.
-ÁÁÁ! Koi! Várj meg, ne szaladj el! Nincs baj, nyugi!- Próbálom lecsitítani szeretett barátomat, miközben félresöpörve az utamba kerülőket, próbálom utól érni útitársamat. Mostmár nem derül ki mi jön a kilenc után.
Vissza az elejére Go down
Hirota Koutaru

avatar

Hozzászólások száma : 38

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2075/3000  (2075/3000)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő120
Befolyás10
Intelligencia80

TémanyitásTárgy: Re: Keiki vs. Hirota avagy Erre nincs szó   Kedd Aug. 18, 2015 10:19 pm

A kölyök gondoltam, hogy kiforgatja a szavaimat. Jó való igaz, hogy a háziállatok alatt a haszonállatok is beletartoznak a csapatba, de azért, ennyire csak nem lehet hülye valaki, hogy komolyan gondolja. Mondjuk én perpill nem sokat embert láttam eddig majommal a lakásában…. szóval elég epik helyről jöhetett. Mindenesetre ez most nem érdekelt. A lényeg, hogy most csak szimplán most csak a városiak terhére lesz a kölyök, és ha nem teszek ellene valamit, akkor előbb utóbb úgyis újra találkozok ezzel az IQ gyerekkel. Szóval muszáj lesz egy kicsit… hát is mondjam… megnevelnem. Már éppen a visszaszámolni kezdtem, amikor is a gyerek kezei közül egyszer csak kiugrott a macska, és a táskájára ugorva elszaladt. Már azon voltam, hogy inkább hagyom a francba a kölyköt, a problémát már megoldotta saját maga, amikor is egy tyúk… ja, nem bocsánat egy kakas szökkent ki a csávó táskájából. Először nem tudtam mire vélni, ám a csávó rémült kiáltása, és a hirtelen utánaszaladása ráébresztett, hogy biza nem csak egyszerű baromfi az neki. Egy gonosz vigyor futott végig a számon, és szinte úgy tűnik a sors is akarta, hogy sikeresen megcsináljam a bosszúm. A csirke hirtelen irányt állt, és felénk kezd el szaladni, ám mielőtt még elfuthatott volna mellettünk szóltam Ehonak, aki a baromfi után vetve magát elkapta, és keményen magához szorította bal kézzel, míg jobbal a csőrét szorította, hogy ne tudjon kapálózni. Persze, ha a fiú közelbe jönne, a fegyverem hegyét felé tartva megállításra kényszerítem.
- Na-na-na. hogy is mondtad? Segítettem elfogni, szóval a zsákmány egy része engem illet. – mondom neki széles, barátságos mosollyal, végül elkomolyodva nézek a szemébe – Tudod így igazságos. Na? Ugye milyen jó? Biztos te is szeretted, etetted, de hát egyszer eljön az idő… - végül lassan a tyúk nyaka felé emelem a kardom, persze tisztes távolságból, hogy véletlenül se vágjam el szerencsétlen dög torkát – Nos érted már mire akarok kilyukadni igaz?
Vissza az elejére Go down
Nui Wa'a me Kai Keiki

avatar

Hozzászólások száma : 8

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2000/3100  (2000/3100)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő140
Befolyás40
Intelligencia60

TémanyitásTárgy: Re: Keiki vs. Hirota avagy Erre nincs szó   Csüt. Aug. 20, 2015 4:09 pm

-Gye' sssza' Ko... Püjj!- Köpködtem szorgalmasan kifelé a számba ragadt szőrszálakat, amik közül néhány már a torkom környékén tartott. Ha ez a jószág ilyen irritálóan bolyhos, egyáltalán minek nyaltam meg. Most egész nap a torkomban fog a szőrszál szadizni szüntelen, szerény személyemet szenvedtetve. Épp csak egy pillanata álltam meg emiatt. Ennyi épp elég is volt a gonosztevőnek, hogy bűntársával elorozzák Koit. Fene a hálátlan fajtájukat. Elengedem a jószágot, még meg is tisztítom, nem kímélve magam, erre ez a fickó és a néma leventéje túszejtésbe kezdenek a kaja miatt. Őrültek háza ez a sziget itt...
-...senki sem normális???- Kiáltom világgá gondolatfonalam eredményét, mialatt Koi, a fejét rázva próbál megszabadulni a fejét fogságba eljő ujjaktól.
-Ez nem olyan egyszerű, ahogyan azt a te primitív elméd felfogja.- Kuncogtam röviden. A belőlem előtörő hang nem az aktuális kedélyállapotomat tükrözte, ez afféle vihar előtti csend volt, vagy mi. Ráadásul a hirtelen jött feszültség miatt a tenyerem is beizzadt, ami miatt a lándzsámat markolgatni kezdtem. Csak nem ugorhatok neki elsőre.
-Oké. Tedd le! Tedd le a szent csirkémet és mindketten megyünk dolgunkra.- Ajánlom fel a lehetséges alternatívát, ami során talán nem lesz a kedves delikvensekből Bosszú leves, ha netán odáig elmennének hogy valami barbár módon elkészítenék a szent állat tetemét. De már kezdődik. Elővett egy olyan fényes izét. Ej, ez ismerős. Sajnos túlzottan is az. Felrémlett emlékeimben annak a vérontásnak a látványa, ami annyi, de annyi életet követelt nem is olyan rég hűn szeretett otthonomban. Túl sok a rossz emlék és a fájdalom. A lándzsám már is átveszi a szót és az üres végével elcsaptam a pengét Koi torkától, majd ugyanazzal a lendülettel fegyver hegye a fickó képébe figyelt.
-Nem tudod mit beszélsz hitetlen! Ez a csirke felettünk áll! Halálával hal állal lakolsz!- Közöltem vele határozott hozzáállással a tényt, miszerint ha Koinak kampec, akkor neki is.
-Mármint halállal!- Korigálom magam sietve, remélve nem vész el a szituáció varázsa.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: Keiki vs. Hirota avagy Erre nincs szó   

Vissza az elejére Go down
 
Keiki vs. Hirota avagy Erre nincs szó
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Adrenalin zóna :: Küzdőtér-
Ugrás: