HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  Szabályzat -BÉTA-Szabályzat -BÉTA-  

Share | 
 

 KALAND - A rejtélyek árnyékában (Morinas részére)

Go down 
SzerzőÜzenet
Carue

avatar

Male Hozzászólások száma : 12
Kor : 19
Tartózkodási hely : Alabasta

TémanyitásTárgy: KALAND - A rejtélyek árnyékában (Morinas részére)   Kedd Aug. 04, 2015 1:38 am

A rejtélyek árnyékában

Kaland hossza: | Rövid | Közepes | Hosszú |
Kaland nehézsége: | Könnyű | Közepes | Nehéz |
Résztvevő játékos: Morinas
Határidő: -

Alig értél vissza az Ittouipa nevezetű helyről a Marinefordi főhadiszállásra, éppen leültél ágyad szélére, kopogtak. Egy hatalmas sóhajtás után fogadtad a kinti várakozót, aki küldönc volt a feletteseitektől. Közölte azonnal veled a tényeket. Azonnal utaznod kell a West Bluera, Nibelheim szigetére, amely a tenger egyik messzi szegletében foglal helyet. Talán felelevenedhet némi foszlány emlék, ami talán nem is jelentős. A terület elengedhetetlen a kormánynak, a nyugati tenger egyik élmezőnyöse, mind kereskedés és fejlettség szempontjából. Azonban az a probléma, hogy ritkán ellenőrzött, és valami folyik a városban, amely rossz fényt vethet a kormány elbírálására nézve. Kalózok lehetnek esetleg dezertőrök.
Ki tudja? A közlegény egy papírt nyomott még a kezedbe, ami maga a sziget kisokosa.
Nem is volt időd többet kérdezni esetleg gondolkozni itt helyben az ügyön, a cókmókod összekapni és pár falat étel erejéig kaptál engedményt. Egy kisebb csapat élére lettél kiállítva.

A posztod addig tartson, míg a város központjába érkezel, és megkeresed a polgármestert, kit nem épp könnyű elérni. A kikötőben egy nagyobb kalózhajó fog fogadni téged, ami gyorsan megoldást adhat és találgatásokra vonhat, de az első és legfontosabb mindenképp a város vezetője…


A papíron olvasható információk:

Nibelheim:
 
Vissza az elejére Go down
Morinas

avatar

Male Hozzászólások száma : 36
Kor : 27

Karakterlap
Tapasztalatpont:
3260/4500  (3260/4500)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő125
Befolyás80
Intelligencia125

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A rejtélyek árnyékában (Morinas részére)   Kedd Aug. 04, 2015 3:08 pm

Mindig különös érzés fog el, ha West Blue-ra kell mennem. Kísért a gondolat, hogy egyszer Ohara mellett haladok el, és valami olyasmit csinálok amit később megbánnék, vagy esetleg utat engednék mély érzelmeknek amikről senki sem tud. Szerencsére, ez a sziget meglehetősen messze fekszik szülőszigetemtől, bár az érzés ott motoszkál bennem. A dolgot súlyosbítja, hogy annyira kellemetlenül érzem magam, hogy a fáradtságom ellenére se tudok elaludni.
- Utálom ezt a tengert...
A fáradtság, és kimerültség ami annak volt köszönhető, hogy az Ittouipa-i kaland után egyből misszióra hívtak, és még annyit se engedtek meg, hogy rendesen kialudjam magam. Annyival letudták, hogy majd "alszom az úton". Az útra kaptam pár kadétot, hogy segítsenek a küldetésen. Bár ahogy végignéztem rajtuk, nem sok hasznomra fognak válni. Csupán plusz tehernek éreztem őket, akikre még ráadásképpen vigyáznom kellett. Éjfél lehetett mikor az álom végül győzedelmeskedett az aggályaimon. Másnap délben tértem magamhoz, mikor az egyik emberem kopogtatott.
- Élnézést asszonyom, de azt hiszem látjuk a szigetet!
Még fél álomban, visszafeleltem neki, hogy rendben, nemsokára jövök. Te jó ég. Ilyen nem nagyon szokott előfordulni velem, hogy ennyire tovább alszom. Egy húsz perc alatt megpróbáltam rendbe szedni magam, mely után kiléptem a fedélzetre. Kértem egy távcsövet, melyben megpillantottam a szigetet, ami a kisokoson is található volt, ami kabát zsebembe volt. Az útmutatót elővettem, és újra olvastam. Végigmértem a hajómat, s arra a megállapításra jutotta, hogy haditengerészeti státusz ide vagy oda, de ezzel nem fognak beengedni az öbölbe. Tehát nincs mit tenni, a városon kívül kötöttem ki a hajót. A kinti kikötő meglehetősen nagy és forgalmas volt. Rengeteg kereskedő hajó fordult meg furcsábbnál furcsább árukkal, illetve a távolban egy nagyobb fajta kalózhajó is fogadott. Talán ők lennének akik miatt ide rendeltek erre az Isten háta mögötti helyre? Utasításba adtam a legénységnek, hogy maradjanak a hajón, és figyeljék a hajót, s bármi furcsaságra Den Den Mushin jelentsenek azonnal nekem. Én addig pedig, bemegyek a városba és megkeresem a polgármestert. A város meglehetősen szép volt, sőt ahogy mentem a központ felé, úgy lett egyre szebb és szebb. A főtéren pedig már egészen káprázatos épületek emelkedtek fölém. A sok csicsás házban viszont volt egy kis bibi. Nem tudtam megkülönböztetni őket egymástól. Így a járókelőkre bíztam magam, és megkérdeztem az egyiket, hogy merre találom a polgármestert. Apropó, járókelők. A szigeten minden fajú, nemű és típusú egyeddel találkoztam. Különös, hogy ilyen békében megbírt lenni egymást közt ez a sok nép, holott a Grand Lineon ugyanezek az emberek már rég kardélre hányták volna egymást a faji különbségeik miatt. Különös, és érdekes hely ez a West Blue....
Vissza az elejére Go down
Carue

avatar

Male Hozzászólások száma : 12
Kor : 19
Tartózkodási hely : Alabasta

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A rejtélyek árnyékában (Morinas részére)   Kedd Aug. 04, 2015 3:52 pm

Amiképp csodálkozol a város toleranciájában és varázslatában, bele botlasz egy hölgyeménybe, vagy is inkább ő beléd, szó szerint. Hatalmas sietségét, te lassítod le, mivel egyenest beléd zúdul. Te és ő sem figyeltetek, egyértelműen mindketten hibásak vagytok. A lány azonnal reagál és elnézésért esedezik. Majd előkapja a kezed és kezet ránt veled, bemutatkozik. Laylának hívják. Mélyen a szemedbe tekint és az arcod vizsgálhatja, majd megállapítja, hogy nem ide valósi vagy. Arról próbálna faggatni, hogy ki is vagy, nagyon szimpatikus vagy neki. Utálja a haditengerészeket még ezt is elárulja neked, a jelképes öltözék pedig helyet foglal rajtad, de eszébe sem jut, hogy te is közéjük való vagy. A lány elég szórakozott, valamint nem jártas a nagyvilági dolgokban. A benne lakozó gyűlölet valószínűleg mástól átvett. Úgy tűnik az itteniek nem tagadják a kormányra való nézetüket. Azt akarja, hogy tarts vele, a feladata után körbe vezethet és az oda vezető út remek a társalgásra.
Layla:
 

Két döntés áll előtted:
A) Mivel Layla közölte veled, hogy őslakos és ismer mindenkit ebben a városban talán hasznodra válhat, ha vele tartasz. Persze el kell őt tűrnöd az útján, és elkísérned mindezek előtt vissza a kikötőbe, ahonnan segítséget kértek. A tengerészeti pozíciód lehet nem volna hátrányos ebben az esetben felfedni

B) Közlöd a lánnyal, hogy nincs ilyenekre időd. Kutatásba kezdesz a városba, betérsz néhány fogadóba és üzletbe, esetleg leszólíthatsz pár embert az utcán. Viszont eldönteni nehéz ki a helyi ennyi kereskedő közül.

Kikötések:
Az A) választása esetén addig tartson a posztod, míg megérkeztek a kikötőbe és feltűnik, hogy Layla valódi célja a kalózhajó, ahova jött segíteni. Azonban ezt nem árulta el útközben, hogy pont a kalózokhoz tartott...

A B) választása esetén nagyobb szabadságot engedhetek, rajtad múlik merre flangálsz el a városban információért, de mindenképp annyira jutsz, hogy a polgár mester éppen megbeszélésen van, mert haditengerészek érkeztek a szigetre. Ezt pedig a személy traumába esve közli veled.
Vissza az elejére Go down
Morinas

avatar

Male Hozzászólások száma : 36
Kor : 27

Karakterlap
Tapasztalatpont:
3260/4500  (3260/4500)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő125
Befolyás80
Intelligencia125

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A rejtélyek árnyékában (Morinas részére)   Csüt. Aug. 13, 2015 1:20 am

A szép kis város teljes mértékben lefoglalta a figyelmemet. Annyira elvarázsolt, hogy teljesen megfeledkeztem valamiről: A lábam elé nézni. Meg is lett az eredménye, mivel egy hatalmas ütközés lett az eredménye. Szerencsére én a fizikumomnál fogva sikeresen talpon bírtam maradni, azonban ez nem volt elmondható az áldozatomról, aki a hátsóját fájlalva felállt a kikövezett úrtól.
- Elnéz...
- Jajj, ne haragudjon! - fojtotta belém a szót - Olyan ügyetlen vagyok! Remélem nem esett baja!
Végül elkapta a kezemet, és jó erősen megrázta. Én csak pislogni tudtam, úgy hadarta a szavakat.
- A nevem Layra! Ugye tegezhetlek? Te ki vagy? Azt látom, hogy nem idevalósi vagy, de akkor meg hova valósi lehetsz? Csak nem tengerész?! A tengerészektől kiráz a hideg... a szigeten mindenki utálja őket, de nem annyira mint amennyire én utálom! De, te nem vagy tengerész, ugye nem?
Hirtelen nem tudtam, hogy most mit is válaszoljak. Túl sok információ áramlott be a fejemen egyszerre. Ha az agyunk tudna füstölni, akkor nagy valószínűséggel az enyém most pont ezt tenné. Oké, a szigeten nem szeretik a tengerészeket. Még szerencse, hogy pont tengerészeti kabát van rajtam, még a végén el is tudnék vegyülni. A lány valószínűleg SOHA életében nem láthatott tengerészt, elvégre az uniformisunk miatt az emberek gyakorlatilag méterekről kiszúrnak minket. Éppen ezért, ha erről nem ismerne fel, akkor semmiről se. Jobb ha egy kis ideig még nem szerez tudomást az igazi kilétemről.
- Nem, nem vagyok tengerész. Illetve, jól tudtad. Nem ide valósi vagyok. Ami azt illeti...
Újra a szavamba vágott.
- De jó, akkor megnyugodtam. Tudtam, hogy nem idevalósi vagy, mivel ÉN mindenkit ismerek a városban. Nem hiszel nekem? Bebizonyítom! - majd nyíltan elkezdett mutogatni az emberekre - Az ott Pete a virágárus, ott pedig Carla a cukrász, ott pedig Sa....
- Jó jó hiszek neked! Csak fejezd be. - a lánynak valószínűleg fel se tűnt, hogy mindenki minket néz.
- Na, ugye megmondtam! Nincs olyan amit ne tudnék erről a városról!
- Ebben az esetben megtudnád mutatni, hogy hol találom a polgármesteri épületet?
- Persze, de csak majd ha befejeztem a dolgomat. Éppen egy nagyon fontos dolgot csinálok! Jössz segíteni? Annyira megismernélek! A kikötőben van dolgom, mivel pár idegen a segítségemet kérte! Biza, az én segítségemre volt szükségük. Nem semmi, igaz? Elkísérsz? Ha elkísérsz megígérem megmutatom a polgármesteri hivatalt, becsszó!
Kicsit elgondolkodtam, mivel valószínűleg ezalatt a kis idő alatt a lány nem egy idegemet fog hidegvérül kicsinálni. Végül is, miért is ne? Megmutatja a polgármesteri hivatalt, és megmutathatom neki, hogy a tengerészek, legalábbis én, biztosan nem vagyunk annyira gonoszak, mint amennyire azt Ő gondolja.
Mi baj lehet abból, ha az ember követ egy hóbortos lányt? Gondoltam magamban nevetve, amikor Layra célja egyre inkább tisztább lett a számomra. Kikötőben voltunk már, s láttam, hogy egyenesen a kalózhajó felé tart. Szerencsére pont elhaladtunk a saját hajóm mellett, ahol az egyik értetlenkedő katonámnak oda dobtam a kabátomat, amit gyorsan ledobtam magamról, hogy, ha esetleg elmennénk a kalózhajó mellett akkor ne fogjanak bármi gyanút. Azonban pechemre a leányzó a kalózhajónál megállt.
- No, meg is érkeztünk!
Ebből semmi jó nem fog kisülni, gondoltam magamban.
Vissza az elejére Go down
Carue

avatar

Male Hozzászólások száma : 12
Kor : 19
Tartózkodási hely : Alabasta

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A rejtélyek árnyékában (Morinas részére)   Vas. Aug. 16, 2015 12:51 pm

Megtorpanva a kalózhajónál Layla tovább mondogatta mondandóját kalózok ezzel tisztában van, megnyugtatott, hogy félelemre semmi ok.. Egyenest felsétáltatok a kis lépcsőn, amely a kalózhajó elé volt helyezve. A fedélzeten egy árva lélek sem volt látszólag, ahogy a lábatokat tettétek a padlóra, egy jó fizikumú fiatalember került elétek, és közölte veletek, hogy Layla mehet tovább. Így is lesz beletörődsz ebbe. (itt akár társaloghatsz a kalózzal, kinek kinézete innentől rád van fogva) Kisebb idő teltség után, egy sikolyt hallasz, ami egyértelműen a lány hangja, aki ide rángatott.
A te döntésed, hogy megnézed, hogy minden rendben van-e vele, ha igen, akkor át kell törnöd az előtted álló törvényen kívülin, akivel mikor beszélgetsz kiderül, hogy úgy nézve nem is annyira gonosz, ők igazából kalandozók.
Posztod addig tartson, míg eldöntöd, hogy hogyan is jutsz el Laylához, harccal, esetleg más furfangos ötlettel.
Vissza az elejére Go down
Morinas

avatar

Male Hozzászólások száma : 36
Kor : 27

Karakterlap
Tapasztalatpont:
3260/4500  (3260/4500)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő125
Befolyás80
Intelligencia125

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A rejtélyek árnyékában (Morinas részére)   Kedd Aug. 18, 2015 4:11 pm

- Mond, hogy nem a kalózhajóra akarunk felmenni.
- De, igen! De ne aggódj, ők barátságos kalózok! Sokkal kedvesebbek és segítőkészebbek mint a tengerészek. Nekik biza én nem segítenék, de nem ám! Tudod mikor segítenék én nekik! De, ők mások!
Már megint elindítottam a lányban valamit, amit így utólag megbántam. Az egy dolog, hogy szeret beszélni, de legalább valami kézzelfogható dolgokat mondana. Aláírom, vannak "normálisabb" kalózok, de a számuk elenyésző. Jóval nagyobb az esélye egy rablóbandával összefutni ezen a tengeren, mint jólelkű kalandorokkal, akiknek a fején csak véletlenül van vérdíj. Felléptünk a fedélzetre, ami meglehetősen üres volt. Csupán egy őr volt a fedélzeten, egy viszonylag fiatal szőke srác.
- Hali, Lyra!
- Szia Edd!
Majd oda rohant, s jó melegen átölelte a fiút.
- Ki, a barátod?
- Egy, nem tengerész! Direkt olyat hoztam, akinek köze sincsen hozzá! Én magam ellenőriztem le, bizony ám, hogy le ellenőriztem.
Nem tudtam eldönteni, hogy sírjak e vagy nevessek. Ha eddig a csoda folytán véletlenül nem voltam gyanús, most Layra talán pont gyanússá tehet. Kínomban mosolyogtam egyet, amire a férfi egy mosollyal reagált vissza.
- Látom, elemedben vagy mint mindig. A többiek lent vannak, menj. Mi itt megvárunk. Sajnos idegeneket nem engedhetek le.
- Okés, mindjárt jövök!
A lány majd eltűnt az egyik ajtóban. Fent pedig egy amolyan kínos csend alakult ki. Igazából nem szívesen akartam volna beszélni a férfival. Sokkal jobban érdekelt, hogy mi történik a fedélzet alatt. Mi az a dolog, amiért Layrát kérték meg, hogy segítsen.
- Rég óta ismered Lyrát? - kérdezte a fiú.
- Hát, igazából fél órája? Elkapott, és nem eresztett, s addig nyaggatott, amíg el nem jöttem.
Az őr nevetett egyet, s leült az egyik székre a fedélzeten.[color=#ff6600 - Igen, ez rá vall. Mi úgy egy éve ismerjük már. Egyik kalandunk során bukkantunk rá, megmentettük az életét. Azóta nem száll le rólunk. Helyes lány.[/color]
- Miért mentettétek meg az életét? - véletlenül kicsúszott egy meggondolatlan kérdés, ámde annál őszintébb. Egy kalóz miért segítene egy másikon, ha nincs belőle haszna?
- Miért? Hát milyen embertelen alak nem segítene egy bajba esetten?
Kérdezett vissza. Nagyot néztem. Lehet, hogy Layrának kivételesen igaza volt? Lehet, hogy még se akkora szörnyű alakok ennek a hajó lakói? Hatalmas női sikítás zökkentett ki a gondolatmenetemből.
- Ez mi volt?!
- Micsoda?
- Nem hallottad?! Layra sikított.
- Ugyan, kutya baja.
Minden ösztönöm azt súgta, hogy a lány után menjek. Azonban a fiút se akartam bántani, mert tényleg csak egy normális kalandor. Észrevettem pár rumos öveget és poharat az egyik hordón. Aztán eszembe jutott egy ötlet. Odamegyek az üvegekhez, és "véletlenül" levertem az összeset.
- Mit csinálsz?
- Elnézést, de ügyetlen vagyok! Véletlen volt. Feltakarítom...
- Hagyjad csak... - a fiú lehajolt és elkezdte felvenni a szilánk darabokat. Itt az esélyem, míg nem figyel. S ezt kihasználva leslisszoltam Layra után.
Vissza az elejére Go down
Mihawk

avatar

Hozzászólások száma : 6

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A rejtélyek árnyékában (Morinas részére)   Szomb. Aug. 29, 2015 2:25 pm

Trükköd megfelelően sikeredett, ami miatt észrevétlenül átsurranhattál az őr mögött. Azonban mire észrevett, már túl késő volt, túl nagy előnyöd volt.
- Várj ne menj! A végén még megzavarod a... - kiáltja utánad a srác, de mielőtt befejezhette volna, te eléred a lépcső alján levő ajtót, amit kitárva a következő kép fogad.
Vagy 6-7 (fogjuk rá, hogy) kiöltözött kalóz fogad. Mindegyikükön nyakkendő, ing és mellény, és jóízűen kacagnak a barátnődön, aki egy székre állva rémült tekintettel mered a pont előtte lévő "vérszomjas" rózsaszín masnival ellátott albínó egérre. Talán egy-két pillanatra nem is esik le mi folyik itt, de a szemed hamar megakadhat a környezeten. Mindenütt díszek, és ajándékcsomagok, illetve az egyik asztalon egy nagyobbacska torta, amelyen Lyra neve állt. Talán a meglepődöttségbe nem is mozdulsz, amelyből a mögötted betoppanó alak ki is ránthat, mikor megragadja a karodat.
- Egek... Mondtam, hogy nem szabad... ma van Lyra 18. szülinapja. A legénység pedig szerette volna őt meglepni. - mondja a kezedet fogó férfi csöppet se mérgesen, inkább csalódottnak tűnik, hogy így átverted.
A lány ekkor vett csak észre téged, ami után rémült hangon hozzád kiált.
- Segííííts! Félek a rágcsálóktól, ez meg akar enniiiii!
A legénység tagjai furcsáló arckifejezéssel fordultak feléd, hisz nem vették észre, hogy beléptél, de hamar barátságos tekintetetekkel biccentettek, és köszöntek feléd. Egyik fiatalabbik kalózpalánta, még füttyentett is egy sort, miközben végigmért (nem a perverz féle, hanem az a rendes "barátságos" felmérés Very Happy). Végül egyikük odalépett hozzád. Bár ünnepi ruhában volt, de kiállásábó is képes voltál behatárolni ki is lehet ő, legalábbis a rangja.
- Üdvözöllek a Fehér Egéren milady. Frederico Smith a nevem, de szólíts csak Fred-nek. Én vagyok a hajó kapitánya. - mutatkozik be, majd illedelmes meghajlás után, egy kézcsókot is ad, ha engeded.
- Fredy most inkább rajtam segíts! - kiáltja a barátnéd.
- Bocsáss meg kedvesem, máris segítek.

Feladat: reagáld le a történteket, beszélgess el nyugodtan bárkivel Very Happy (a kapitány jelleme kedves, barátságos, de túlságosan is közvetlen, és hajlamos az intimszfréráól megfeledkezni, a többieket rád bízom) szabad kezet adok, ha úgy érzed maradhatsz itt ünnepelni több körig is, és a városról kérdezősködni is. Ha olyan kérdést teszel fel, aminek a válasza nem biztos kimenetelű (pl szigeten történtek) akkor azokat kérlek hagyd "nyitva", de azon kívül bármit megtehetsz :3 ha azonban mennél 1-1,5 óráig Lyra a hajón marad, majd utána megindul, hogy beváltsa az ígéretét. Ja igen az egért az egyik kalóztól kapta a lány ajándékba ha érdekel x3


Frederico Smith:
 
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: KALAND - A rejtélyek árnyékában (Morinas részére)   

Vissza az elejére Go down
 
KALAND - A rejtélyek árnyékában (Morinas részére)
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Helyszínek :: West Blue :: Egyéb helyszínek-
Ugrás: