HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  Szabályzat -BÉTA-Szabályzat -BÉTA-  

Share | 
 

 KALAND - Egy Korrupt Kaland

Go down 
SzerzőÜzenet
Kuzan

avatar

Hozzászólások száma : 77

TémanyitásTárgy: KALAND - Egy Korrupt Kaland   Pént. Júl. 24, 2015 9:32 pm

Egy Korrupt Kaland

Résztvevő: Dead Shadorick
Mesélő: Kuzan

Kaland hossza: | Rövid | Közepes | Hosszú |

Kaland nehézsége: | Könnyű | Közepes | Nehéz |

Több napja már, hogy úton vagy Conomi Island felé. A kalóz hullák amiket szállítasz a nagy melegben már kissé levet eresztettek és rengeteg rovart vonzottak. Még szerencse, hogy már látod a horizonton az úti célt, ám ekkor a fejedre pottyan valami amit egy arra szálló madár hozott. Jobban megnézed, egy újság az. Fellapozod, és észreveszed, hogy szerepelsz az újságban! Igaz semmi képpel, csupán, hogy egy rejtélyes fiatalember leszámolt nem egy környékbeli kalózzal. Ezáltal pedig jóval biztonságosabb a környék mint amennyire pár hónappal ezelőtt volt. Elteszed az újságodat, majd visszatérsz az öt perccel ezelőtti tevékenységedhez: kormányozod a hajót tovább Conomi Islands felé. Azonban a sziget kikötőjéből pont most bont vitorlát egy hajót melynek zászlóján egy halálfej volt található egy fekete vásznon. Egyből leszűröd: Ezek kalózok. A hajó éppen feléd indul.

Hogyan éled át azt, hogy szerepelsz az újságban? Mit csinálsz a kalózhajóval? Bármi is legyen a döntésed, írd meg. A postod azzal záródjon, hogy kikötsz a Shimotsuki Falu kikötőjében ahonnan a kalózok is elindultak.
Vissza az elejére Go down
Dead Shadorick

avatar

Hozzászólások száma : 10

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2000/3000  (2000/3000)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő125
Befolyás30+50
Intelligencia75

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - Egy Korrupt Kaland   Vas. Júl. 26, 2015 7:10 pm

Hosszú ideje fojtogat az örök kékségre bekövetkező kíméletlen kánikula, melynek hála kicsit talán az eszem is kezd megfőni. Az arcomat csípő szél kikezdi az arcom, így ugyanolyan rákvörös, mint az egész lényem. Egyébként sem kedvelem a meleget, nem azért mert nem bírom, egyszerűen sokkal kényelmetlenebb, mintha hideg lenne. A folyamatos izzadás egyszerűen undorítóvá teszi a testemet, és egyébként is, ha mindenem ragad, mint a csiriz a tapintás is egészen furává válik.
Hiába nyavalygok azonban a túlfűtöttség okán, akadnak a fedélzetemen, akik még nálam is jobban megsínylették a viszonyokat. Bár ők nem tették szóvá, inkább szaggal jelezték komforthiányukat. Emellett pedig saját problémáim nem is voltak olyan zavarkeltőek. Nem kellet sok, hogy a terjengő szagok elviselhetetlenné váljanak, így a kevésbé fontosnak ítélt dögöket a vízbe eresztettem, a többit pedig elzártam egy használatlan helyiségben. Bár még mindig éreztem a halál áporodó bűzét, már nem volt olyan vészes.
A dögzabálók viszont továbbra is nagy számban voltak jelen a hajómon. Minden türelmemet latba kellet vetnem, hogy az utolsó megmaradt tetemet ne hajítsam a többi után, mikor viszont már épp elhatároztam volna magam, megpillantottam a szigetet, s néhány másodpercnyi keresés után a haditengerészeti bázist is. A szívemről nagy kő esett le, vagy, hogy aktuálissá formáljam a kifejezést az orromról lehullt a csipesz.
Miközben a formálódó tájat figyeltem, egy csattanást hallottam a hátam mögött. Először azt hittem a rovarok rágtak szét valamit, de szerencsére nem így történt. Egy teljesen ártalmatlan újság pottyant a fedélzetemre. Talán jobb is lesz egy kicsit a világ problémáival foglalkozni a sajátjaim helyett. Sőt akár még jó hírrel is találkozhatok, úgysem sikerült mostanában egyet sem hallanom, biztos sokat javítana a helyzetemen.
Reményekkel megtelve hajolok le a papírért, és egy utolsópillantást vetve a futárra, a korlátnak nekidőlve kezdem olvasni a cikkeket. Egy része számomra teljesen lényegtelen dolgokkal volt teletömve, más tengerekről, illetve, feleslegesen apró hírrel.
Megérzésem nem hagyott cserben valóban találtam egy hírt, amit akár jóként is feljegyezhetnék, de inkább vegyes érzéseket váltott ki bennem. Egy ismeretlen a környéken könyörtelen igazságszolgáltatásba kezdett, s ezzel a helyi közbiztonság minőségét emelte meg. Ez alapvetően remek hír lenne, azonban ez azt jelentette, hogy a megélhetésemet jelentő kalózok száma csökkent. Ezért hát innentől kezdve kénytelen leszek minden lehetőséget megragadni a pénzszerzésre.
Miután végeztem az információk begyűjtésével visszatértem a kormányzáshoz. Tekintve, hogy már láthatáron belül volt a cél, nem kellet iránytűre, vagy térképre támaszkodnom. Így történhetett, hogy szemtanúja lehettem a jelenetnek, amint egy kalózhajó útnak indult. Szomorú, hogy a szabadság és a One piece kincsének vágyakozása közben hányan választják az illegális utat. De végül is, ha nem lenne ennyi bolond, nekem is nehezebb dolgom lenne, így néha úgy érzem, tartozom, a megboldogult kalózkirálynak.
Mikor a kalózok közelébe értem, 5 tinit sikerült a fedélzetről kifigyelnem. Mindannyian a 10-es éveik közepén járhatnak, így nem számítottam nagy ellenállásra. Inkább egy belső harcot folytattam le, hogy illik-e ilyen ifjoncokkal végeznem, hiszen biztos csak a fiatalságuk hajtja őket. Végül azonban arra jutottam, hogy legyen az kölyök, vagy agg, ha a jolly rogert felhúzza, végzek vele, hisz így is szűkén vagyok a pénznek.
Így hát, mikor közelebb értem hozzájuk nem tétováztam a kormányt rájuk húzni és átugrani az ő fedélzetükre. Mikor a két hajó összekoccant, mind megtántorodtunk egy kicsit. Az ifjoncok természetesen furcsállották a helyzetet, azonban még mielőtt szólhattak vagy kardot ránthattak volna, a legközelebbi pajtásukhoz léptem és levágtam a fejét. Nem tartott tovább egy másodpercnél, hogy a vörös srác feje a fedélzetre hulljon és ezzel egyfajta rajtjelként beindítsa a többiek idegeit is.
Ketten rontottak nekem, amíg a másik kettő előrántotta a pisztolyát. Ez azt jelentette, hogy nem csak létszámbeli, de technikai hátrányban is kell küzdenem. Szerencsére az első másodpercekben nem kellett a golyóiktól félnem, hiszen társaik útban voltak. Az első támadóval összecsattantak a kardjaink, miközben pedig egymásnak feszültünk mellbefejeltem az ellent, aki erre egyik társának tántorodott. A másik kardforgatónak kikerültem a pengéjét és a sajátomat beledöftem a szívébe.
Az ő testét pedig a másik fegyvereshez löktem és árnyékában jómagam is megindultam. Időközben azonban a másik pisztolyos is észhez tért és sikerült vállon lőnie. Bal kezemmel, mellyel nem a fegyveremet tartottam reflexből odakaptam, ám harci tapasztalataimnak hála nem álltam meg a rohamozásban és a kardom végével átdöftem a támadott lövész koponyáját.
Egy újabb golyóval próbálkozott a suhanc, ám most nem célzott olyan jól, és tőlem fél méterre haladt el. Talán társai nagyarányú elhalálozása törte meg, hogy nem tud olyannyira összpontosítani. A másik srác is támadást indított felém. Suta mozgása arra engedett következtetni, hogy őt is megtörték az események. Én viszont tökéletes lelki állapotomban félreütöttem a felém igyekvő kardot és a férfi szívébe döftem a sajátomat. Ezután a férfi testének védelmében indultam meg a lövész felé, és miután a társának alélt testét elhajítottam egyetlen hirtelen mozdulattal átdöftem a mellkasát.
Miután végeztem a jelenlévőkkel megtisztítottam a kardom, áthajigáltam a testeket a fedélzetemre és továbbindultam a kikötő felé.
Vissza az elejére Go down
Kuzan

avatar

Hozzászólások száma : 77

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - Egy Korrupt Kaland   Vas. Júl. 26, 2015 8:39 pm

Kikötsz Shimotsuki Faluban. A falu meglehetősen csendes, és nem sok ember van az utcán. Valószínűleg a rettenetes hőség miatt senkinek sincs kedve a napon főni. A haditengerészeti bázis a sziget belseje felé van, így a falun keresztül vezet az út. A holttesteket tehát valahogyan át kell juttatnod a falun. A viszonylag üres utcák kapóra jöhetnek, azonban az ablakon néha az emberek ki-ki kukucskálnak. A válladon lévő seb kissé elkezdett fájni, így mindenképpen meg kell nézetned egy orvossal, ami állítólag van a szigeten. Addig írd a postodat, amíg el nem éred a haditengerészeti bázist.
Vissza az elejére Go down
Dead Shadorick

avatar

Hozzászólások száma : 10

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2000/3000  (2000/3000)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő125
Befolyás30+50
Intelligencia75

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - Egy Korrupt Kaland   Vas. Aug. 02, 2015 4:52 pm

Miután a helyi hányattatásaim véget értek kikötöttem a hajómat a szigeten, s amint kiléptem a szárazföldre kicsit meginogtam.  Szokatlan volt a talpam alatt lévő beton az egyszerű fapadló helyén, amely időnként még néha ki is mozdult. Miután összeszedtem magamat, vetetem egy utolsó pillantást a hajómra, a hullák benn vannak a kabinrészben, így nem olyan feltűnő, indulhatok.

Kezdetben azt hittem, hogy egy viszonylag népes szigetre tévedtem, ám az utcáik nem erről árulkodtak. Olyan néptelen volt a környék, mintha legalább egy kalózflotta érkezett volna, vagy a tengerészek tartanának bejelentett razziát. Különös. Minden esetre nem azért jöttem, hogy a helyi történésekkel foglalkozzak.
Alig pár perce sétáltam, mikor az adrenalin szintem csökkenni kezdett és bár nem észveszejtően, de irritálóan kezdett fájni. Biztos voltam benne, hogy a helységben van egy doktor, azonban fogalmam sem volt, hogy merre. Talán majd megkérdezem a helyi hatóságokat a dologról, végül is, ezért vannak, hogy fenntartsák a rendet és segítséget nyújtsanak a törvénytisztelő polgároknak.

Miután a vállamba nyilalló fájdalmat enyhítettem a jobb kezem szorításával egy újabb problémára lettem figyelmes. A kíméletlen meleg a szárazföldön, még veszélyesebb, mint a nyílt tengeren. A fölém magasodó házak elállják a szél útját, így sokkal kisebb mértékben jutok levegőhöz. A hirtelen keletkező légszomj pedig az alig negyed órás utat is kínszenvedéssé tette, melyen a lakosok keresztező pillantásai sem segítettek. Sőt, csak tovább hergeltek.

Végül elértem a haditengerészek főhadiszállását. S akár csak az út elején, úgy a végén sem tudtam rájönni, hogy egy tengerészeti központnak, miért kell a szárazföld közepén lennie. Na, mindegy, ezt meghagytam a nagyokosoknak odabenn, én csak a pénzemért jöttem, meg az orvos hollétéért. Meg egy kis vízért!
Vissza az elejére Go down
Kuzan

avatar

Hozzászólások száma : 77

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - Egy Korrupt Kaland   Vas. Aug. 02, 2015 5:19 pm

A haditengerészet állomáson meglehetősen kellemetlenül bánnak veled. Ám végül be engednek, s egy tiszthez igazítanak. Vele szintúgy elbeszélgetsz a történtekről, és a hajódhoz igazítod a tengerészetet, akik felhozzák a hullákat a bázisra. A légkör szinte azonnal megváltozik amint megpillantják a hullákat. Kifizetik a munkásságodat, ám a fizetséged messze alul van mint ami járna. Végül felszólítanak a távozásra, s a sziget azonnali elhagyására. Postod kb eddig tartson. A beszélgetés/nevek/kinézetek rajtad múlik teljesen. Smile
Vissza az elejére Go down
Dead Shadorick

avatar

Hozzászólások száma : 10

Karakterlap
Tapasztalatpont:
2000/3000  (2000/3000)
Tulajdonságpontok:
TulajdonságpontokÉrték
Erő125
Befolyás30+50
Intelligencia75

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - Egy Korrupt Kaland   Hétf. Aug. 03, 2015 10:54 pm

A bázishoz érve, különös aura lengte körül a környéket. Ahogy az ajtóhoz léptem már éreztem, hogy komoly problémáim lesznek itt. Nem tudom, hogy a megérzés miből keletkezhetett. Talán, azért mert a környék lélekszáma itt a legcsekélyebb. Persze érthető, hogy nem épp a hatóságok környékén mennek a legvadabb tivornyák, de valami kis élet azért leledzhetne itt is.

Bekopogtam. Időbe telt, mire ajtót nyitott egy harmadrangú senki, akit talán, épp csak ezért tartottak. Girnyó testével, talán másra nem is lenne jó, csak ócska kis portásnak. Szemében ellenszenvet véltem kivenni, nem is értettem.


- Mit szeretne? - Hihetetlen, hogy milyen szemtelen az ürge. Az már biztos, hogy őt se kedvelték gyerekkorában a szülei, már ha ki nem dobták még idő előtt. Minden esetre pofátlansága belőlem is kölcsönös érzéseket váltott ki a senkivel szemben.
- Kalózokat adnék le, vigyél az illetékeshez. – válaszom határozott volt, és közben a fiú szemébe öldöklő pillantásokat vetettem. Reméltem, hogy a kölyök észreveszi, hogy melyikünk a felsőbbrendű, és kinek kéne inkább összehúznia magát. A végén még az ő fejét is leadom, ha tovább folytatja.

Néhány másodpercig farkasszemet néztünk, bátorsága akaratlanul is egy szikrányi tiszteletet váltott ki belőlem, ám a negatív érzésem sokkal hatalmasabb volt. A szempárbaj végén az ellenségeskedő létforma hátat fordított nekem, én pedig követtem. Reméltem, hogy a megfelelő helyre vezet a srác és nem kell a saját sarkamra állnom, hogy megtaláljam az illetékes személyt. Azonban, ha még erre sem használható az egyed biztos, hogy a helyszínen végzek vele és elásom a hulláját a kertben.

Mindkettőnk szerencséjére végül egy tiszthez vezetett. Mikor belépek, kelletlenül ámbár, de a férfi feláll és kezet nyújt. Talán rossz napok lehetnek a város életében, vagy csak a nagy meleg teheti, de a helyiek véleményem szerint nem a legjobb formájukban vannak. Talán jó ötlet lenne mihamarabb lelépni. Miután felvettem a pénzt és a dokival is találkoztam, biztos, hogy a legrövidebb úton lelépek.


- Üdvözlöm szigetünkön, a nevem Gerrard Dominguez, Önben kit tisztelhetek? - Az úr arcvonásai beszéd közben nem változtak, végig ugyanazt az unott arckifejezését tartotta. A kézfogása erőteljes volt, látszott is a testalkatán, hogy vele nehezebb dolgom lenne, mint az előzővel. Azonban, ha komolyra fordulna a helyzet, biztos vagyok benne, hogy sikerrel járnék.
- A nevem Dead Shadorick, ahogy a kollégának megmondtam, azért jöttem, hogy a törvényen kívüli kalózokért, akiket elfogtam, felvegyem a vérdíjat. – A tengerész arca továbbra sem fejezett ki érzelmet, csak néhány kadétot magához hivatott.


- Kérem, magyarázza el, hogy hol találják a kalózokat! - Azzal elmagyaráztam a többi kis senkinek, hogy hol a hajóm, s hogy azon hol lelik a testeket. Már akkor láttam, hogy a tisztnek valami nem tetszik azzal kapcsolatban, hogy kifejeztem magam.

Amíg a srácok elmentek, a férfi visszabújt az eddigi papírmunkájához. Ránézésre igencsak magának való figurának tűnt. Nem igen jönnénk ki egymással, pedig igencsak rokon lelkek vagyunk, de éppen ezért. Nem lenne, aki kezdeményezne, illetve baráti kapcsolatunkat feltartaná. Ugyanakkor nem is barátkozni jöttem, arra ráérek máskor is, mikor az idő megenyhül.

- Elnézést!- Zavarom meg a munkában az öreget. Talán nem kéne, de nem igazán zavar. Mikor tekintetét végre méltatta rám emelni, folytattam. – Meg tudja nekem mondani, hogy merre találom az orvost? – Vontatottan bár, és a lehető legkevesebb szenvedéllyel, de elárulta az útvonalat, amiért kicsit hálás voltam, ezután pedig újból a saját dolgaival törődött. Áldozataim érkezéséig nem esett több szó köztünk.
Mikor a kadétok megérkeztek az aszott és friss hullákkal, minden jelenlévőben rossz irányba történő változást vettem észre. Pedig reménykedtem benne, hogy majd némi tiszteletet váltok ki belőlük tisztességes mennyiségű hullatárházammal. Tévedtem. Az eddigi ellenszenvünk ugyanis hatalmasat nőtt a jelenetet követően. Néhány másodpercnyi csend következett. A hangulat tetőfokára hágott, s nem a jó értelemben. Lassan visszasírtam a korábbi kínos csöndet, s enyhén kellemetlen környezetet.

A férfi hadarni kezdte áldozataim nevét, melyek közül sokat nem is értetem, végül egy kisebb összeget átadott nekem.

- Most pedig kérlek, távozz! Azzal a kijárattal kezdett szemezni. - Továbbá megkérlek arra, hogy amint végeztél a legsürgősebb dolgaiddal, távozz a szigetről. - Csak miután a gyilkos pillantások kereszttűzéből kijutottam számoltam át a pénzem. 100.000 ß-t kaptam. Igen csekély ennyi munkáért, ám inkább nem kötekedem a szervekkel. De, hogy itt se leszek visszatérő vendég, az bizonyos.
Talán ezekért az utolsó tinikért kaphatták fel annyira a vizet az urak. Lehet, hogy közeli ismerőseik voltak a fiúk. Ugyanakkor tudhatták ők is, hogy ha a kalózútra térnek, hamar véget érhetnek a kalandozásaik. Mindegy. Jelen pillanatban, csak a dokit akarom meglátogatni, s utána sziesztázni egy nagyot. A hajómon szinte lehetetlen rendesen kipihenni magam!

Vissza az elejére Go down
Kuzan

avatar

Hozzászólások száma : 77

TémanyitásTárgy: Re: KALAND - Egy Korrupt Kaland   Kedd Aug. 04, 2015 7:05 pm

A következő kört megbeszéltük facebookon. Várom az írásodat. Smile
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: KALAND - Egy Korrupt Kaland   

Vissza az elejére Go down
 
KALAND - Egy Korrupt Kaland
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Helyszínek :: East Blue :: Conomi Islands-
Ugrás: