HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  Szabályzat -BÉTA-Szabályzat -BÉTA-  

Share | 
 

 Hajórendszer 2.0

Go down 
SzerzőÜzenet
Kuzan

avatar

Hozzászólások száma : 77

TémanyitásTárgy: Hajórendszer 2.0   Pént. Júl. 24, 2015 8:03 pm

Az adminokkal úgy véltük, hogy az előző hajórendszer meglehetősen bonyolult ér kaotikus olt, ráadásul hosszú távon sok hasznot nem adott a játékosoknak. Úgy gondoltuk, hogy ezen itt az idő változtatni, elvégre a hajó a +1. csapattag, aki számít és nélkülözhetetlen egy csapat számára! Nos, akkor vágjunk is bele.

A kezdő hajót minden játékos egy pályázat keretében megigényelheti az adminoktól. Ez a hajó semmi extra, gyakorlatilag csak arra jó, hogy legyen a játékos feje fölött egy fedél, és a kékségeken biztonságosan utazhasson. Azonban, amint a játékos eléri az 5. szintet, elkezdheti a hajója felfejlesztését! Mit is takar ez? A hajónak 6 szintje van összesen. A kezdő hajó 0. szintű, és egészen 5. szintig lehet felfejleszteni.

A hajó fejlesztések ára a következő:

0. - Ingyenes
1. - 100,000 ß
2. - 200,000 ß
3. - 300,000 ß
4. - 400,000 ß
5. - 500,000 ß

A pláne viszont most jön. A hajó minél fejlettebb annál több és jobb létesítményt építhetünk benne, amikből sok hasznuk lehet a játékosoknak! Először is nézzük az ágyúk és árbocok számát. Az árbocok száma mindig megegyezik a hajó szintjével. Az ágyúk száma pedig mindig a hajó szintje szorozva hattal!

Van pár szabály azonban. Egy játékosnak/csapatnak több hajója is lehet, azonban amint egynél több hajója lesz, akkor ki kell jelölni a ZÁSZLÓSHAJÓT nagyon fontos, hogy csak a zászlóshajó által nyújtott bónuszok számítanak. Tehát, nem lehet a hajó által nyújtott előnyöket megsokszorozni. Ha egy játékos elhagyja a csapatot, ezzel együtt a hajót, akkor az előző hajó által nyújtott fix bónuszok elvesznek!

No, de nézzük a létesítményeket és a táblázatot hozzájuk:
Játékos Hálószoba
Az adott hajón több játékos is tartózkodhat. A lehetséges számuk a hajó szintjével növekszik, és mindig ingyenes. Csupán engedélyt kell kérni hozzá az adminoktól.

NJK Hálószoba
Mit ér a hajó személyzet nélkül? Ki kormányozza a hajót, vagy feszíti ki a vitorlákat, ha nem a maga a legénység? Ez a helyiség az NJK számát növeli. Minél fejlettebb annál több NJK fér el a hajón. A hajó alapból 0. szinten képes 5. NJK-t elszállásolni. Ha ennél többet akarunk, akkor ezt a létesítményt kell húzni, ami ehhez az 5-ös alapértékhez hozzáadódik a táblázatban lévő érték.

Jolly Roger
A hajó névjegye az a zászló amit az árboc tetején hordoz büszkén. A hajó ezen rész fejlesztésével a tagok fix befolyást kapnak, ezzel garantálva, hogy akárhova is mennek akkor tudni fogják, hogy kik is ők!

Kapitányi Szoba
Szó szerint a legfontosabb része az egész hajónak. Mondhatni ez a helyiség a hajó lelke. Hisz hol aludna máshol a lusta kapitány, mint sem a szobájában? Azonban a délutáni sziesztázáson is kívül más funkciókat is ellát eme szent hely. Méghozzá, a kalandokat is itt tervezik és beszélik meg a tagok. Így minden Hivatalos Kaland befejezése után bónusz tapasztalati ponttal látja el a legénységet a gyorsabb fejlődést szolgálva ezzel.

Konyha
Következő szobánk nem más mint a konyha. A hely minél fejletteb, annál jobb eszközök állnak a szakácsnak rendelkezésére, hogy ellássa koszttal a legénységet. A helyes és egészséges étkezést a szervezet fix erőponttal hálálja meg!  

Torony
Nos a torony egy igen speciális hely. A fő funkciója, hogy a távolból kiszűrje az ellenséges hajókat vagy egyéb kellemetlenségeket. Ezen funkciót valahogyan átakartuk hozni a FRPG-be, így azt az ötletet találtuk ki, hogy a torony felhúzása biztosítja a legénységnek a "Megfigyelés" nevezetű képességet. Ami annyit tesz, hogy kalandok közben (főleg az elején) egyszer a játékos aktiválhatja ezt a képességet. Ezzel kisebb információ morzsákhoz juthat a kalanddal kapcsolatban, így jobban felkészülhet az eljövendő megpróbáltatásokra!

(Egy csapat csak egyszer használhatja a képességet.)

Kincstár
A hajó egy bizonyos részén rejtőzködik ez a kamra, ahol a legénység vagyona lapul. A kincstár fejlesztése lehetővé teszik, hogy a befejezett Hivatalos Kalandok után plusz bevételhez jusson a játékos vagy csapat. Ha egy kalandon belül több csapattag is szerepel, akkor a kincstár által kapott bónusz elosztódik a kalandon résztvevők között.

Edzőterem
A verejték, vér és izzadtság otthona ez. A csapat tagjai itt edzhetik magukat havonta, így minden hónapban annyi erőpontot írhat hozzá az itt edző játékos a pontjaihoz, amennyit az edzőterem fejlettségi szintje biztosít a számára. Az edzőterem által kapott pontok NEM vesznek el, ha egy játékos otthagyja a hajót!

Könyvtár
Könyvek, könyvek és könyvek mindenhol! Egy élet is kevés lenne átolvasni az összeset, ám Te mégis teszel rá egy próbát minden hónapban, ezzel fejlesztve Intelligenciádat. A játékos annyi Intelligencia pontot kap havonta, amennyit a szoba szintje éppen biztosítani tud a számára. A könyvtár által kapott pontok NEM vesznek el, ha egy játékos otthagyja a hajót!

Itt megjegyezném, hogy havonta egy játékos csak az egyik létesítményt veheti igénybe. Tehát vagy az edzőteremben, vagy a könyvtárban üti el az idejét ezalatt a hónap alatt!

Mérnök Szoba
Az itt dolgozó hajóácsok folyamatosan kísérleteznek azon, hogy a kis úszó otthonod egyre jobb és jobb legyen. A hely lehetővé teszi a játékosok részére, hogy egyéni képességekkel ruházzák fel a hajót. Minél magasabb a létesítmény szintje, annál több fajta képességet tudnak rászerelni a hajóra. A képesség ingyenes, és egy pályázatot kell rá írni, amit az adminok néznek át.

BÓNUSZ FEJLESZTÉSEK

Kairoseki Bevonás
A hajót egy ok miatt szokták ezen anyaggal bevonni, méghozzá, hogy a Calm Belten keresztül veszélytelenül tudjon utazni a hajó. Ha megveszed, akkor ezentúl Te is képes leszel, így rengeteg időt, energiát és nyersanyagot tudsz spórolni azáltal, hogy letudod vágni az utat a Calm Belten keresztül. A hajón lévők fizetése ezért 10%-al megnő!

Ádámfa
Ritka,és erős fa, ami nem csak hogy már-már elpusztíthatatlanná teszi a hajót, de még olyan strapabíró képességet is tulajdonoz neki, hogy több ezer kilométer után se kell komolyabb javítást véghez vinni a hajón. Ezért a hajón lévőek rendkívül sok pénzt spórolhatnak, hogy nem kell minden szigeten felesleges rutin ellenőrzésekbe és javításokba pénzt pocsékolni. Így a hajón lévők fizetése 10%-al megnő!

(A két bónuszfejlesztés nem üti ki egymást, hanem összeadódnak!)
Vissza az elejére Go down
 
Hajórendszer 2.0
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályzat & Ismertetők :: Ismertetők-
Ugrás: