HomeHome  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  Szabályzat -BÉTA-Szabályzat -BÉTA-  

Share | 
 

 Tulajdonságpontok

Go down 
SzerzőÜzenet
Trafalgar Law
Adminisztrátor
avatar

Male Hozzászólások száma : 37
Tartózkodási hely : New World

TémanyitásTárgy: Tulajdonságpontok   Csüt. Júl. 23, 2015 1:11 pm

Tulajdonságpontok

A fórumon, sok szerepjátékhoz hasonlóan pontrendszer működik. Azonban ez a felépítés kissé más lehet, melyet ismerhettek. Ugyanis a tulajdonságpontok mindössze viszonyítási számok, nem feltétlen határozza meg egy harc kimenetelét vagy a játékod előre menetelét.  A pontokat reális szemmel kell elbírálnia minden játékosnak, vagyis ezek csak látszólagos értékek, melyeket – bizonyos keretek között – túl lehet szárnyalni vagy épp ellenkezőleg, a pontoktól eltérő, alacsonyabb értéket is lehet produkálni egy-egy különböző szituációban. Ez függ a karaktered fizikai és mentális állapotától (ha már rengeteg harcoltál előtte nem fogsz tudni ugyanazt a szintet felmutatni egyazon csatában, illetve amolyan pszichológia tényezők, mint például szeretteid veszélyeztetettsége szintén modifikálhatják az értékeket.) Tehát nem kell kockával dobálni, a támadásaid nem számokhoz vannak kötve hanem a puszta fantáziádhoz és kreativitásodhoz.
Ábrázoljuk az alapokat két példával:
X karakter a kimerültségig harcolt megannyi ellenfelével, melyeket nagy erőfeszítések által, de legyőzött. Ekkor már kellően megsebesült, elfáradt mind fejben, mind fizikailag. Ebben a helyzetben komoly veszélyt jelent rá egy nálánál alacsonyabb tulajdonságpontokkal rendelkező személy (legyen az JK vagy NJK), aki frissebb és fittebb. A pontok nem értékelődnek le szám szerint, ezt a játékosnak kell felmérnie, hogy logikusan van-e esélye ilyen helyzetben egy újabb csatára.

Y karakter sokat harcolt és elfáradt, de szerettei veszélyben forognak. Ilyenkor képes túlszárnyalni saját magát (mint ahogy az a One Pieceben oly sokszor megtörtént), átlépi a határait és tovább tud harcolni akár még egy nála erősebb ellenféllel szemben is.
Persze egyes pontok nem csak a csatában vannak jelen. Bizonyos tulajdonságok képesek alapvetően átszabni, meghatározni a karaktered történetének alakulását.


Tulajdonságok:

ERŐ
A név megtévesztő lehet ugyanis ez nem kifejezetten fizikai erő. Beletartozik karaktered leleményessége, az ügyessége és a gyorsasága. Tehát mindazon tulajdonság ami segítheti őt egy harcban. Magyarán az ERŐ tulajdonság konkrétan egyenes arányban van a harcban való teljesítőképességgel. Minél magasabb az ERŐ tulajdonságpontja a karakterednek annál magasabb szinten képes harcolni, harcmodortól függetlenül. Ez a viszonyszám mutatja meg, hogy két karakter között egy harcban, kinek van több esélye győzni. A legtöbb nagykaland ehhez az értékhez kötött, minden egyes harc után fejlődik, minden harci szituáció után levont tapasztalat plussz értéket ad az ERŐ-höz.


BEFOLYÁS
A BEFOLYÁS alapvetően meghatározza karaktered történetét. Minél nagyobb BEFOLYÁS-sal rendelkezik valaki annál többen ismerik fel az utcán, annál inkább magára vonja más emberek figyelmét. A BEFOLYÁS tulajdonság nem egy egyrétegű dolog. Minden karaktert máshogy érint ez a tulajdonságpont, vegyünk példákat:
Egy kalóz BEFOLYÁS-a összekapcsolódik a hírnevével illetve hírhedtségével. Minél nagyobb BEFOLYÁS-sal rendelkezik egy kalóz annál nagyobb lesz a vérdíja és annál inkább magára vonja a Világkormány figyelmét. Azonban ezzel meggyőzőereje is nő, könnyebben képes NJK karaktereket maga mellé állítani vagy éppen elrettentésként is használhatja ezt. Ha valakinek nagyon magas a BEFOLYÁS-a elég valószínűtlen hogy kisstílű kalózok fogják majd megölni viszont ez nyilvánvalóan vissza is csaphat mert a hasonló BEFOLYÁS-sal rendelkező személyek pedig vetélytársként néznek rá.
Egy fejvadász BEFOLYÁS-a körülbelül megegyezik a kalózokéval, de aki inkább az árnyékban akar maradni, annak érdemes fejvadászként nem törekedni arra, hogy növelje a BEFOLYÁS-át.
A haditengerészeknél a BEFOLYÁS magától értetődő,  minél nagyobb ez a tulajdonságpont annál több embert képes az adott illető harcba vonultatni, annál több embernek parancsolhat.  
A polgároknál a BEFOLYÁS a szakmájából adódik, minél elismertebb a szakmájába annál nagyobb BEFOLYÁS-sal rendelkezik, annál többen fogják keresni és annál ismertebb lesz a neve a világban.


INTELLIGENCIA
Az INTELLIGENCIA határozza meg karaktered észbeli tudását és világnézetének kifejlettségét. Minél magasabb a pontszám annál több lehetőség nyílik meg előtte melyek segíthetik útja során (például Poneglyphek leolvasása). Az INTELLIGENCIA kismértékben összefügg az ERŐ-vel olyan téren, hogy egy harcban két azonos ERŐ-vel rendelkező játékos közötti különbséget elbillenthet a magasabb INTELLIGENCIA szint. Persze ez is ugyanúgy változhat egyes logikus dolgoktól mint az összes többi pontszám. Egyes foglalkozások és kalandok INTELLIGENCIA szinthez vannak kötve. Az Intelligencia továbbá hozzájárul a havi fizetéshez, és befolyásolja az NJK-k számát. Erről többet ITT
Vissza az elejére Go down
Kuzan

avatar

Hozzászólások száma : 77

TémanyitásTárgy: Re: Tulajdonságpontok   Kedd Aug. 04, 2015 4:57 pm

NJK-k és tulajdonság pontok.

Az NJK-k is rendelkeznek tulajdonságpontokkal. A játékosoknak lehetőségük van a megpályázott NJK-nek saját maguk kiosztani ezeket a pontokat. Az alábbi formulát kövessétek: Az NJK-k maximum egyel kisebb szintűek lehetnek mint a fő karakter.

A formula a következő: Szint * 50 = kiosztandó tulajdonságpontok száma Erő és Intelligencia között. A befolyást teljes mértékben a játékosra bízzuk, annyi kikötéssel, hogy nem lehet magasabb vagy ugyan annyi mint a játékos befolyása.

Ha a játékos szintet lép, akkor az NJK-i is egyel magasabb szintűek lehetnek, és újabb 50 tulajdonságpontot oszthat szét közöttük a játékos.

Annyi kérésünk van, hogy ragaszkodjatok a 10 és 5 közös többszöröseihez, amikor a pontokat osztjátok. Tehát vagy 5 vagy 0-ra végződjenek ezek a számok.

NJK-ról és a tulajdonságpontjairól bővebben: ITT
Vissza az elejére Go down
 
Tulajdonságpontok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályzat & Ismertetők :: Ismertetők-
Ugrás: